Asociația „Dăruiește Viață" construiește un spital. Cum pot ajuta oamenii de afaceri


Ultimul update: Vineri 20 Decembrie 2019 19:38
Data publicarii: Vineri 20 Decembrie 2019 19:38
Categorie: Stiri Sanatate

500 de copii sunt diagnosticați anual cu cancer, iar procentul celor care se vindecă e de 50-60%. România e departe de țările occidentale privind infrastructura și dotările secțiilor de oncopediatrie, iar asta scade șansele pruncilor de vindecare.

De aceea, Asociația „Dăruiește Viață" construiește un spital de la zero, iar oamenii de afaceri pot dona până la sfârșitul lunii 20% din impozitul pe profit către această cauză.

Gabriela îl așteaptă anul acesta pe Moș Crăciun în Spitalul Marie Curie. Sunt cinci luni de când holul secției de oncopediatrie a devenit loc de promenadă. Atât au cei internați aici, un hol și saloanele în care stau câte doi, trei sau chiar patru pacienți. 15 copii și aparținătorii lor împart două toalete cu două dușuri.

Gabriela Zapoteanu: „Nu e viața mea. E gri, e totul gri și alb zici că e o secție de oameni mari. M-aș simți mai bine dacă aș vedea portocaliu, roz, grena”.

A ajuns la Marie Curie după lungi și dese drumuri la alte patru spitale. Într-o dimineață a simitit că nu mai poate respira, iar fața îi era umflată.

Într-un final, o doctoriță de la Marie Curie i-a pus diagnosticul corect.

Gabriela Zapoteanu: „Am venit, ne-a chemat din cauza cortizonului. Slăbisem, m-am cântărit, m-a repartizat la o doctoriță și acolo a început palpări, mi-a spus să mă pun pe spate. Am început să tușesc și aveam o tuse urâtă și m-au trimis la radigrafie, m-am dus iar pe partea stânga au văzut radiografia, m-au dat frumos afară și a urmat chinul pentru mama mea. Au zis noi am văzut ceva foarte mare și vă internăm”.

Timp de câteva zile n-a știut ce boală are, dar a înțeles când a auzit o asistență că îi va pune o perfuzie cu citostatic ca să trateze limfomul Hodgkin cu care fusese diagnosticată.

Gabriela Zapoteanu: „Am plâns să nu mă vadă nimeni și azi am plâns că mi-au scăzut leucocitele și risc să iau infecții”.

Află cum poți direcționa 20% din impozit pe www.daruiesteviata.ro sau la 0729.999.777.

Cel mai greu îi este când se simte singură. Își umple timpul urmărind cursuri de automachiaj sau cu copiii mici din secție cu care îi place să se joace și să-și ia energie de la ei.

Masa din capătul holului e pentru ei locul de socializare și de joacă. De câteva luni, tot universul i s-a comprimat în câteva sute de metri pătrați cu care încă face eforturi să se obișnuiască.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Andreea Marin, cu iubitul în pădurile virgine

Andreea Marin și iubitul său au sărbătorit 3 ani de relație în inima pădurii indoneziene.


08:14
Corina Caragea, experiențe inedite in Thailanda

Corina Caragea povestește despre delicatesele culinare pe care le-a încercat în Bangkok, printre care și carnea de crocodil.


08:10
Maria Cârneci, prima apariție după moartea soțului

Maria Cârneci: "În ultimele zile soțul meu a simțit că va muri"


19:07
Sfaturi pentru slăbire sănătoasă

"Nutriționistul vă păzește de efectele nedorite ale dietelor"


15:04
Medicina chinezeazcă, pentru tratarea bolilor

În ce constă medicina chinezească și cum ne ajută plantele în tratarea bolilor?


15:17
Bronzul și riscul de cancer de piele

S. Trifan: "Din cauza soarelui, pielea mea era îmbătrânită"


12:31
Ce fel de mame suntem, în funcție de ziua nașterii

Anul 2020 este legat de energia feminină și relația cu mama.


11:21
Ce schimbări aduc noile buletine?

Noile buletine vor include o imagine facială și două amprente.


10:14
Vorbește Lumea - 20 Ianuarie Promo

00:45
Cu Busu, despre vreme și vremuri

10:53