Gestul extrem de care a dat dovada o femeie pentru a-si castiga dreptul la o viata normala
In urma cu 12 ani, un accident de masina i-a transformat viata intr-un calvar. Activitatile zilnice sunt adevarate incercari pentru o englezoaica de 35 de ani, mama a unui baietel.
Nicola Wilding nu isi poate folosi mana dreapta si nu poate face mai nimic prin casa, consecinta accidentului din urma cu 12 ani. Nu e de mirare ca femeia a recurs la o masura extrema. Aceasta a cerut medicilor sa ii fie amputata mana dreapta si inlocuita cu o proteza bionica.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nicola a luat aceasta hotarare dupa ce a vazut un documentar la televizor despre mana bionica. Disperata ca nu poate duce la capat nicio activitate zilnica, femeia a considerat ca asa ar putea avea parte de o viata normala.
"Nici macar unt nu pot intinde pe o felie de paine. Vorbesc de activitati simple, care pentru mine sunt adevarate incercari. Imi folosesc dintii pentru a deschide o sticla. Nu ma pot dezbraca, nu pot face dus, este ingrozitor", a spus Nicola.
Cat priveste decizia ei drastica, Nicola a spus ca este hotarata sa mearga pana la capat, mai ales ca proteza bionica este, in acest moment, cea mai fidela imitatie a bratului uman. Doar ca mai are de depasit un obstacol, trebuie sa adune suma necesara pentru operatie.
Spre deosebire de protezele clasice, mana bionica poate executa cele mai delicate miscari. Aceasta functioneaza cu ajutorul catorva electrozi atasati la nivelul pielii, care culeg si interpreteaza semnalele electrice create prin contractia fibrelor musculare de la nivelul bratului amputat.
Astfel, cand persoanele isi incordeaza muschii ramasi din bratul amputat se transmite un semnal mainii bionice, pe care aceasta il transforma in impulsuri electrice. Apoi, prin intermediul a 5 motorase, degetele artificiale sunt miscate.
Fiecare deget artificial al protezei bionice se misca independent de celelalte, asa incat ea poate fi folosita in actiuni care necesita dexteritate sau delicatete, cum ar fi tastarea la calculator, desfacerea unei doze de bautura racoritoare, prinderea unor obiecte mici, de tipul cartilor de vizita si chiar folosirea telefonului mobil.