Anunțul făcut de ministrul Sănătății cu privire la neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală
Neregulile descoperite la Spitalul Universitar din Capitală vor ajunge în atenția Parchetului. Declarația îi aparține ministrului Sănătăţii, care spune că în urma verificărilor făcute de corpul de control, au fost constatate inclusiv fapte de natura penal
Şi totuşi, până acum singura persoană sancționată este asistenta care a sesizat neregulile. Managerul spitalului a dat-o afară pentru că a lipsit nemotivat de la serviciu cât timp a fost în greva foamei.
La două luni după demararea controlului la Spitalul Universitar apar și primele reacții oficiale.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: ''S-ar putea să existe nişte probleme de natura penală la modul în care s-au făcut achiziţiile din fondurile MS. Întregul raport al corpului de control va fi trimis la Parchet.''
De pildă, pentru un aparat pentru analize imagistice cu rezonanţă magnetică s-au plătit în 2013 aproape 2 milioane de euro, în condițiile în care, scrie în raport ''valoarea este de aproape 2 ori mai mare decât preţul pietei'', iar ''alte unităţi sanitare au cumpărat acelaşi tip de aparat, de la altă firmă, la preţuri mult mai mici''.
Tot în urma controlului s-a constatat că un aparat de radiologie care a costat 200.000 de euro a stat 3 ani sigilat pe holurle spitalului. Nimeni nu a avut curiozitatea să facă ce este în cutie. Şi în tot acest timp, deşi aparatul a fost cumpărat din bani publici, pacienţii nu au beneficiat de analize, spune ministrul Sănătății.
Culmea este că nici acum aparatul nu funcţionează pentru că nu a fost obţinută autorizaţia de punere în funcţiune.
Corpul de control al ministrului Sănătăţii spune că sunt probleme şi cu dezinfectanţii din ambulatoriul spitalului: în unele cabinete personalul nu respectă protocoalele şi procedurile de lucru sau nu există dezinfectanţi pentru curăţarea mâinilor.
Despre neregulile menţionate conducerea spitalului Universitarea nu a vrut să comenteze, susţinând că aşteaptă raportul oficial de la Ministerul Sănătăţii.
Adevărul a ieşit la iveală după ce 2 dintre angajaţii spitalului au intrat în greva foamei. Oamenii au povestit cum mişună insectele în sălile de operaţie, ca pacienţii sunt ţinuţi în pături vechi şi ruginite, retapițate într-un hambar din curte. Unul dintre ei o asistentă medicală, a fost concediată pentru că ar fi lipsit nemotivat în perioada protestului.
Şi Avocatul Poporului a cerut o anchetă în cazul asistentei care a rămas fără loc de muncă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, ministrul sanatatii, greva foamei, asistenta, spitalul universitar,
Dată publicare:
12-10-2018 18:42