Sistemul te obliga sa demonstrezi ca nu l-ai inselat. Povestea familiei cu datorii intr-un spital in care nu a calcat
Notificarile nejustificate, trimise cu duiumul asiguratilor din Bucuresti, ii pune pe oameni in situatii stanjenitoare. Stau inutil in fata spitalelor si a laboratoarelor de analize. 25% din instiintari sunt considerate nedrepte si au fost contestate.
Cei aflati in aceasta situatie incearca sa-si faca singuri dreptate si sa demonstreze ca nu ei sunt cei care au fraudat sistemul. Lupta este cu atat mai dificila, cu cat in multe situatii actele nu contin informatii lamuritoare.
Poveste incredibila in cazul unei familii din Bucuresti care a fost instiintata ca are de plata aproape 300 de lei pentru niste analize facute copilului in spitalul Pantelimon. Socant pentru parinti este faptul ca fata lor nu a fost niciodata tratata acolo, ci doar la Victor Babes. Chiar si asa, oamenii sunt buni de plata si cauta acum sa-si faca dreptate singuri.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Medicul de familie da si el din umeri si sustine ca nu stie nimic despre acele analize. Si cum pe notificare apare si un laborator medical, tatal fetei intreaba si acolo. Cateva ore mai tarziu, reprezentantii laboratorului au transmis ca pacienta nu figureaza pe liste si au cerut si ei lamuriri Casei de Sanatate Bucuresti.
Cu toata aceasta bataie de cap se confrunta 1.800 de bucuresteni. 450 dintre acestia au depus deja contestatii. Ei sunt chemati sa infirme cu dovezi daca se simt nedreptatiti.
Casa de Sanatate Bucuresti a cerut spitalelor peste 200 de foi de observatii pentru tot atatia pacienti. In paralel, asiguratii sunt chemati cu biletele de externare pentru a putea pune documentele fata in fata. Unde apar neconcordante ar putea fi sesizat Parchetul pentru frauda.
Verificarile au pornit de la un raport al Curtii de conturi, care a estimat ca frauda adusa sistemului de asigurari este de aproape 40 de mii de lei.
Casa de sanatate vrea sa descopere prin aceste notificari neregulile din spitale. Nu putine sunt situatiile prin care analize sau tratamente sunt decontate de doua ori sau facute pe alte CNP-uri, unele dintre acestea provenind chiar de la persoane decedate.