Efectele spectaculoase ale cartofului asupra pielii tale. Ce retete puteti prepara chiar la voi acasa

Ultima actualizare: 18-04-2014 02:08
cartofi

A fost dovedit stiintific ca acest aliment, cartoful, este un remediu excelent pentru diverse probleme de sanatate si poate ajuta la ameliorarea mai multor afectiuni.

Si asta in special datorita faptului ca sunt o sursa importanta de vitamina A, beta-caroten si de antioxidanti.

Mai mult, cartoful este excelent si pentru tratarea mai multor probleme cosmetice. Iata cateva retete, pentru tenul vostru, pe care le puteti prepara chiar la voi acasa:

- Puteti calma/reduce cearcanele cu ajutorul cartofilor. Impachetati o felie de cartof intr-un tifon sterilizat si aplicati-l pe cearcane, timp de 5-6 minute. Spalati, apoi, fata cu apa calduta.

 - Apa in care fierbeti cartofii poate face minuni pentru picioare. Amidonul ce iese din cartofi, prin fierbere, ajuta foarte mult la circulatia sangelui, lasand picioarelor o senzatie de calmare.

- Daca doriti sa tratati acneea, puteti, de asemenea, folosi un remediu pe baza de cartofi. Datorita acidului din compozitia sa, celulele moarte sunt eliminate usor de pe suprafata pielii. De asemenea, vitamina C din compozitia cartofului scapa tenul de bacterii, oprind raspandirea infectiilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO