Analize fara radiatii. Cum functioneaza TERMOGRAFIA, cat dureaza si care este costul
Va stiti usor ipohondru sau chiar aveti nenumarate probleme de sanatate? Ca sa nu faceti prea des ecografii si radiografii, si sa va iradiati inutil, este bine sa stiti ca puteti apela la termografie.
Vorbim despre o metoda noua de investigare cu infrarosu, iar medicii recomanda procedura doar in scop preventiv. Medicul sta cam la un metru de pacient si cu ajutorul acelui aparat va analiza, spre exemplu, circulatia periferica a picioarelor.
Cu termograful care presupune scanarea cu infrarosu a organismului se pot diagnostica nodulii mamari, tiroidieni, afectiuni ale plamanilor si organelor interne precum si ale pielii.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Pe principiul ca toate bolile modifica temperatura organelor bolnave, termografia permite evidentierea unor afectiuni sau depistarea precoce a riscului de imbolnavire. De exemplu, la o tumora vascularizarea este mare si temperatura creste.
Astfel de evaluari dureaza 10 minute iar pacientele nu au fost iradiate. Fiecare cod de culoare transmite o informatie. In functie de aparat, culoare rosie si cea galbena indica modificari la nivelul tesuturilor si organelor. Iar culoarea albastra arata o proasta circulatie a sangelui la nivelul extremitatilor.
O termografie costa 100 de lei si poata fi facuta in clinici din 11 orase ale tarii. Toti medicii sint de acord ca atunci cand este descoperita o afectiune care trebuie investigata suplimentar pacientul nu trebuie sa se renunte la ecografii, radiografii sau mamografii.
Acestea ar trebui facute insa cu masura, pentru ca fiecare doza de iradiere se acumuleaza in organism si poate duce in timp la tulburari de pigmentare, cataracta, pierderea parului si chiar la diverse forme de cancer, avertizeaza specialistii.