350 de manageri de spitale, la coadă, la Guvern. Nicio concluzie despre salarii, după 4 ore de discuții

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

350 de manageri de spitale au fost convocaţi la Palatul Victoria, pentru problemele apărute după aplicarea Legii Salarizării. Ca să poată intra în clădire, cu toţii au stat la coadă. Iar înăuntru nu au ajuns la nicio soluţie, deşi au discutat patru ore.

Între timp, în ţară, protestele spontane ale angajaţilor se înmulţesc. Ministrul Muncii s-a declarat neimpresionat de grevele anunţate de sindicate.

70 de infirmiere, îngrijitoare, portari şi fochişti de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Vulcan, judeţul Braşov, spun că după ce li s-a tăiat sporul de pericol, leafa le-a scăzut şi cu 900 de lei.

”Sporul la un fochist: salariul pe luna aceasta e de 2100. Luna trecută lua 3000”, explică un angajat.

”Protestăm pentru că ni s-au tăiat sporurile şi este o muncă foarte grea şi nu este corect ca la alţii să dai şi la alţii să iei”, spune o infiermieră.

”Nu ştim nimic. Ne-am trezit doar cu salariile ciuntite, dar ciuntite bine de tot”, spune alt bărbat.

De cealaltă parte, medicii şi asistenţii au câştigat mai mult luna aceasta. Practic, noua salarizare a împărţit personalul spitalului în două tabere.

Marius Cojocaru, asistent şef: ”Am vorbit cu domnul manager şi este la Bucureşti, la doamna prim-ministru, pentru a rezolva aceste probleme.”

Cum situaţia este generală, 350 de manageri de spitale din toată ţara au fost invitaţi la Palatul Victoria pentru discuţii cu guvernanţii. Şi au stat la coadă ca să poată intra în clădire. Alături de premierul Dăncilă au fost şi ministrul Sănătăţii, cel al Muncii, şi cel al Finanţelor. Managerii au explicat situaţiile ciudate la care s-a ajuns.

Mihai Polinschi, manager Serviciul de Ambulanţă Galaţi: ''Un asistent are un salariu mai mic decât un ambulanțier sau directorul tehnic sau asistentul şef au salarii mai mici decât un asistent, respectiv ambulanțier.''

Autorităţile nu par să ia în serios grevele anunţate de sindicate.

Monica Pop, manager Spitalul de Oftalmologie: "Doamna Olguța Vasilescu a spus, dacă îmi aduc aminte bine şi cred că da, că nu îi impresionează nici o grevă şi că orice greva ar fi, asta este situaţia."

Discuţiile cu managerii vor continua și marți pe grupuri de lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO