Visul oricarui angajat: munca fara stres. Cele mai usoare joburi din Romania
Unii dintre de compatriotii nostri se pot lauda cu slujbe total lipsite de stres, foarte bine platite in raport cu efortul depus sau unde castiga bani buni, facand exact ceea ce le place cel mai mult.
Capital: Un studiu realizat recent online arata ca 38% dintre romanii intre 18 și 25 de ani cred ca slujba ideala este aceea de manager de petrecere. Ceea ce nu par sa știe ei este ca exista numeroase alte locuri de munca la care te poți simți ca și cand ai fi, de fapt, in timpul tau liber sau care iți ocupa numai o mica parte a zilei, oferindu-ți, in același timp, venituri peste medie. Intamplator sau nu, majoritatea acestora sunt in aparatul bugetar sau in cadrul unor activitați mai mult sau mai puțin exclusiviste.
CIFRE
8 vizitatori platitori pe zi are, in medie, Muzeul Aviației din Capitala. Lor li se adauga vizitele gratuite (elevi, studenți, militari, delegații straine)
2 nașteri, decese și nunți au loc saptamanal, in medie, intr-o comuna din Romania. Angajații de la starea civila nu se pot plange de extenuare,.
16 volume pe zi se imprumuta, in medie, intr-o biblioteca din Romania, arata datele oficiale. In cele comunale, media este mult mai mica.
Evenimentul zilei: "Reteta" liceului care a ajuns de la 96% promovati la Bac la 0% Una dintre formele de invatamant care persista in Romania este licelul la frecventa redusa, unde elevii, foarte multi dintre ei trecuti de prima tinerete, vin la scoala doar trei saptamani pe semestru. Rezultatul acestui sistem dezastruos. Un astfel de exemplu este Grupul Scolar Cuzdrioara, judetul Cluj. In 2011, din cei 30 de elevi de la sistemul de inva tamant cu frecventa redusa inscrisi la examenul de bacalaureat, nici unul nu a reusit sa-l promoveze. In mod surprinzator insa, in urma cu doi, procentul celor care treceau examenul atingea incredibila cifra de 96%. Un fost director explica succesul din trecut prin faptul ca profesorii erau foarte implicati si faceau multe meditatii cu elevii.
Romania Libera: Taxa de poluare: de ce se incurca Bucurestiul in calcule Curtea de Justitie de la Luxemburg a decis din nou ca taxa de poluare, stabilita de autoritatile romane, este contrara dreptului UE. In replica, oficialii de la Bucuresti vin cu un nou proiect de lege, pe care il declara imbatabil. Taxa de poluare, in diferitele ei variante care au fost in vigoare in ultimii trei ani, a starnit nemultu-miri in instantele europene, care au dat deja castig de cauza catorva romani ce au dat in judecata statul pentru a-si recupera banii. Ultima decizie prin care autori-tatile romane sunt puse la colt a venit saptamana trecuta din partea Curtii de Justitie de la Luxemburg. Institutia a stabilit ca taxa noastra de poluare este contrara dreptului Uniunii Europene.