Oamenii lui Boc iau cu asalt tabara lui Blaga

Vasile Blaga si Emil Boc

Sustinatorii lui Boc la sefia PDL lucreaza intens la a-i muta pe oamenii lui Blaga in tabara premierului. Dupa formalizarea candidaturilor in partid si intrarea in lupta interna de partea lui Boc a lui Basescu si a Udrea, dezertarile s-au inmultit.

Evenimentul Zilei: Ultimul pe lista este vicepresedintele Gheorghe Flutur care, in negocierile initiale, se regasea pe ciorna unei conduceri asigurate de Blaga pe unul dintre posturile de prim-vice sau secretar general al PDL. Flutur si-a anuntat insa ieri oficial sustinerea fata de premier. "Partidul are nevoie de consecventa, de solidaritate, de o echipa puternica, de innoire, de dinamism si initiativa", si-a justificat el optiunea. O justificare similara a avut ieri si Gabriel Berca, seful PDL Bacau, care si-a anuntat sustinerea pentru Emil Boc, dupa ce initial era plasat alaturi de Blaga. Ofensiva in parlament Mai mult, Gheorghe Flutur este in echipa care lucreaza intens sa-i convinga pe democratliberalii din teritoriu sa treaca de partea lui Boc. Ofensiva se desfasoara si in parlament. Roberta Anastase, Anca Boagiu si Daniel Buda au luat senatorii si deputatii PDL om cu om pentru a-i convinge sa-l sustina pe Boc. Nu este exclusa nici rasplata financiara. Dupa o hotarare de guvern prin care s-au alocat bani pentru drumuri si sali de sport in colegii, urmeaza, sustin surse din partid, o a doua cu bani pentru scoli si gradinite. Desi do leantele parlamentarilor au fost trecute pe lista de aproape doua luni, fondurile urmeaza sa fie eliberate acum.

Romania Libera: Necolaiciuc se apara de extradare cu dezvaluiri bomba Aflat in SUA, in plin proces de extradare, Mihai Necolaiciuc face acuzatii grave la adresa autoritatilor romane. Fostul director al CFR explica, inclusiv intr-o adresa trimisa lui Hillary Clinton, ca Bucurestiul vrea sa-l „reduca la tacere" deoarece s-ar fi opus incheierii unei afaceri paguboase cu Iranul. Ar trebui sa fiu un erou in Statele Unite si in tara mea pentru actiunile mele, actiuni care aproape ca m-au costat viata, dar in schimb sunt o victima a incercarilor Guvernului roman de a ma reduce la tacere", scrie Mihai Necolaiciuc , intr-un document adresat, pe 8 martie, secretarului de stat Hillary Clinton si trimis Romaniei Libere de unul dintre avocatii fostului sef al CFR. La sfarsitul saptamanii trecute, Necolaiciuc a cerut sa fie adus in Romania si a anuntat, prin avocatii sai, ca renunta la orice cale de atac. „Domnul Necolaiciuc a decis sa abandoneze orice efort de a lupta impotriva extradarii in Romania", a declarat ieri avocatul american Jon May.

Gandul: Romania ar putea fi obligata sa testeze rezistenta la cutremure a centralei de la Cernavoda Vajda Borbala, presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), a declarat, pentru gandul, ca, desi nu crede in posibilitatea unui val de apa care sa pericliteze functionarea si securitatea centralei de la Cernavoda, nu este exclusa efectuarea unui test de rezistenta la tsunami a celor doua reactoare nucleare romanesti. De asemenea, inasprirea criteriilor de aprobare a exploatarii centralelor nucleare ar putea obliga Romania sa investeasca in cresterea rezistentei la cutremure a centralei de la Cernavoda, mai spune Borbala .

Jurnalul National: Guvernul o vrea pe Elena Udrea stăpâna banilor europeni Comisia Europeana se roaga de Romania sa isi ia cele 20 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile, pe care le are la dispozitie numai pana in 2013. Jurnalul National a intrat in posesia unei informatii care depa­seste limita oricarei imaginatii. Astfel, o scrisoare trimisa Guvernului Romaniei de catre oficialii UE explica negru pe alb care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca tara noastra sa isi creasca ritmul de absorbtie ai celor 20 de miliarde. In loc de strategie sau propuneri, Bruxellesul a primit un raspuns halucinant. Solutia care a venit de la Bucuresti a fost scurta si la obiect: Elena Udrea! Ministrul Dezvoltarii s-a cerut stapana fondurilor. Practic, Udrea a vrut sa fie sef unic, sa gestioneze cu profesionalism si de­dicatie toate procedurile pe fondurile europene! Farmecele Elenei Udrea nu au avut insa trecere la Bruxelles. Comisia Europeana a refuzat pro­punerea, care a fost cu adevarat tentanta. Si acum, trecand la lucruri mult mai serioase, situatia Romaniei nu este deloc roz.

Citește și
Guvernul Boc
Rezista sau pleaca Guvernul Boc? Sindicalistii protesteaza in strada
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Adevarul: VIDEO Motiunea s-a impiedicat de Viktor Orban  Scandalul a izbucnit chiar inainte de a se trece la votul asupra motiunii. Puiu Hasotti a citit o declaratie politica de protest fata de mesajul transmis de premierul ungar Viktor Orban, la manifestatiile de la Targu-Mures din 15 martie, mesaj in care oficialul maghiar vorbea despre autonomia Ardealului. La inchiderea editiei, parlamentarii inca negociau adoptarea declaratiei, votul asupra motiunii fiind astfel blocat. Inaintea scandalului, dezbaterea motiunii a fost marcata de masurile de securitate suplimentare luate de PDL. Puterea si-a pregatit un adevarat plan de securizare a Camerei Deputatilor, pentru a evita incidentele care sa-i creeze probleme de imagine la dezbaterea unei motiuni cu final anticipat. Masurile suplimentare de securitate i-au surprins pe reprezentantii Opozitiei care au ridicat problema in Biroul Permanent al Camerei desfasurat inaintea sedintei. "Cand s-au dus in garajul de la subsol, soferii ne-au spus ca au vazut o serie de fete noi, necunoscute", au povestit, stupefiati, reprezentantii Opozitiei in Biroul Permanent. Secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, a raspuns ca, data fiind prezenta premierului in Parlament, Guvernul a recurs la o paza suplimentara, in baza unui protocol incheiat intre Legislativ si Executiv.

Ziarul Financiar: Este justificata panica produsa de criza nucleara din Japonia? Care sunt ultimele scenarii? Amenintarea unei explozii devastatoare care ar con­tamina pe termen lung zona din jurul centralei nucleare de la Fuku­shima, care are patru reactoare, se reduce cu fiecare zi, spun specialistii in energie nucleara. Toate cele sase reactoare sunt oprite in acest moment. Numai unul a fost afectat de un incendiu, iar la alte trei au fost afectate sistemele din racire, astfel incat toate patru sunt acum racite cu tunuri de apa de mare. "Lucrurile se calmeaza acolo, au trecut deja 4-5 zile, scenariul fizic se indreapta catre unul economic. Au trecut 40 de ani de cand au fost construite aceste centrale, ar fi trebuit deja sa le opreasca, le opresc acum mai repede decat sperau ei. Inundatiile cu apa de mare au provocat fisuri si amorse, este aproape la fel de scump sa le repare decat sa le reconstruiasca", explica Ionut Purica, expert in energie si mediu in cadrul Academiei Romane. Expertii in domeniul nuclear spun ca desi situatia este tensionata, lucrurile nu stau atat de grav pe cat reiese din relatarile presei japoneze.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
JAPONIA, FARA SECRETE: Slabiciunile unei mari puteri nucleare
JAPONIA, FARA SECRETE: Slabiciunile unei mari puteri nucleare

Primele avertismente cu privire la siguranta reactoarelor atomice nipone au fost lansate in timpul unei reuniuni a statelor G8. O telegrama expediata Departamentului de Stat de Ambasada SUA a sintetizat aceste preocupari.

Rezista sau pleaca Guvernul Boc? Sindicalistii protesteaza in strada
Rezista sau pleaca Guvernul Boc? Sindicalistii protesteaza in strada

Cel putin 50.000 de oameni sunt asteptati azi in Piata Constitutiei, la protestul organizat de sindicate. In acelasi timp, in parlament se va discuta motiunea de cenzura pe Codul Muncii.

Fantoma Cernobilului bantuie Japonia. Ce vor face oamenii?
Fantoma Cernobilului bantuie Japonia. Ce vor face oamenii?

Accidentul nuclear de la centrala nucleara Fukushima, avariata de seismul urmat de tsunami, continua cu noi explozii si incendii. Regiunea este cuprinsa de panica. Un nou seism de 6,4 grade s-a produs la sud de Tokio.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.