Oamenii lui Blaga incearca amanarea alegerilor in PDL

Adriean Videanu, Vasile Blaga si Elena Udrea

Adriean Videanu si Sorin Frunzaverde, doi dintre sustinatorii lui Vasile Blaga in PDL, au propus, luni, la sedinta Biroului Permanent National, amanarea alegerilor pentru conducerea partidului, programate in luna mai.

Gandul: Conform unor surse din PDL, discutia a pornit de la situatia lui Bogdan Cantaragiu, demis de catre filiala Sector 1 de la conducerea organizatiei, dupa ce deputatul si-a declarat sprijinul pentru candidatura lui Blaga. Motivul oficial pentru care filiala cere excluderea lui Cantaragiu este ca acesta ar aduce prejudicii de imagine partidului din cauza implicarii lui dosarul deputatului Dan Pasat. Elena Udrea, sefa organizatiei de Bucuresti, a venit la sedinta hotarata sa obtina excluderea lui Cantaragiu din partid. "Organizatia Sector 1 nu il mai vrea. Nu putem sa ne amestecam noi, daca asta este dorinta organizatiei", ar fi spus Udrea. "Elena, organizatia il vroia acum doua saptamani", i-a replicat vicepresedintele Cristian Boureanu, si el un apropiat al lui Blaga.

Jurnalul National: Japonia se poate astepta la un seism distrugator in alta regiune, si mai vulnerabila Este de 10 ani in Japonia, unde lucreaza la un institut national de cercetarea seismelor, in localitatea Tsukuba, situata la 60 de kilometri nord de Tokyo. Bogdan Enescu continua o traditie din familie, tatal sau fiind prof. dr. Dumitru Enescu, de la Institutului National pentru Fizica Pamantului. Bogdan a studiat in Romania, a plecat cu o bursa in Japonia, apoi si-a continuat studiile doctorale acolo, unde soarta a facut sa-si intemeieze o familie. Cum traieste un specialist in seisme clipa in care se produce un mega-cutremur? Ce masuri si-a luat dupa ce Japonia a fost cuprinsa de pericolul nuclear? Cateva intrebari la care Bogdan ne-a raspuns dupa ce si-a trimis familia intr-o zona mai adapostita, in sudul Japoniei, la Osaka.

Romania Libera: Henri Coanda, cartierul fantoma al ANL Peste 1.100 de vile ar fi trebuit finalizate in urma cu sase ani intr-un cartier din nordul Capitalei, realizat de Agentia Nationala pentru Locuinte. Astazi ansamblul rezidential arata de parca ar fi fost lovit de tsunami, fara drumuri si utilitati si cu majoritatea caselor neterminate. Drumul catre cartierul ANL „Henri Coanda" este cunoscut doar locuitorilor. Nici macar taximetristii din Capitala nu stiu exact cum se ajunge acolo. In partea de nord a Capitalei, in zona complexului Sere Pipera - Aeroportul Baneasa - Comuna Voluntari, pe 119 hectare de teren, in una dintre cele mai ravnite zone ale Bucurestiului, se intinde poate cel mai cunoscut proiect rezidential al ANL. Ca sa ajungi cu masina in „Henri Coanda" trebuie sa ai spirit de aventura. Pe sub podul din Pipera, in drum spre cartier, asfaltul, apoi cimentul, se termina dupa cateva sute de metri, lasand locul noroaielor. Nici aleile dintre vile nu sunt asfaltate. Peisajul este dezolant, ai impresia ca in aceasta zona, care s-a dorit a fi una civilizata, a trecut un tsunami, care a lasat in urma lui munti de gunoaie si resturi de materiale de constructie. „Situatia noastra e groaznica. Nu avem nimic. Nici apa, nici drumuri, nici infrastructura. Sa veniti aici cand ploua. Nu mai iesiti de aici. Totul se transforma intr-un mare noroi", spune Adriana Mircea, unul dintre beneficiari, care locuieste intr-o vila.

Evenimentul Zilei: Comisia pe droguri a ONU, deschisa de un teatru cu "mafioti"Cativa activisti anti-prohibitia drogurilor au imbracat haina de mafiot la deschiderea celei de-a 54-a Comisii pentru Stupefiante a ONU, "aniversand" 50 de ani de la primul act care interzice unele substante. In fața sediului ONU din Viena, „traficanții” au mulțumit pentru deceniile in care au putut face avere Cat Yuri Viktorovich Fedotov, seful rus al UNODC (Biroul ONU pentru Droguri si Criminalitate) se pregatea ieri dimineata sa-si tina discursul de 18 minute pentru deschiderea celei de-a 54-a Comisii pentru Stupefiante, in fata gardului inalt din jurul uriasului si intortochiatului sediu al Natiunilor Unite din Viena cateva zeci de mafioti inarmati cu sampanie si ochelari de soare cantau si le multumeau pentru ca exista sutelor de oameni care intrau in curte. Tinand pancarte mari cu insemne anti-prohibitie a drogurilor, "Igor", un rus cu pieptul dezgolit, "Roberto", un italian cu barba si trabuc, si "Pablo", pletosul lider al unui cartel al drogurilor mexican, ridicau paharele in aer si fisicuri de dolari de prin doua serviete aruncate pe o masa de banchet pe care trona un tort maroniu din plastic, cu numarul 50 in varf.

Citește și
Monstrii Razboiului. Armele cu care NATO ataca Libia - 18
Culisele razboiului din Libia. Teroristii, barbarii si "aurul negru"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Adevarul: Severin si-a dat pedeapsa minima, cu suspendare Adrian Severin a ales ieri doar sa se autosuspende din functiile politice detinute la Bucuresti, in PSD, dupa o negociere prealabila cu Victor Ponta si cu Ion Iliescu. El n-a optat si pentru o masura similara fata de pozitiile politice detinute la Strasbourg, in Grupul Socialist, desi faptele de care este acuzat au legatura cu calitatea sa de membru al Parlamentului European (PE). Desi ceilalti doi europarlamentari implicati in scandalul "Amendamente contra bani" au demisionat, Adrian Severin a declarat ieri ca exclude categoric demisia, cel putin pana la o discutie cu liderul socialistilor europeni, Martin Schulz, programata pentru ieri-seara. „Nu intentionez sa demisionez, nu am o vina a-mi recunoaste. Orice masura va putea fi in discutie dupa rezultatele anchetei din Parlamentul European", a declarat Adrian Severin.

Ziarul Financiar: Petrom a castigat un miliard de euro pe Bursa de la inceputul anului Cu cateva luni inainte ca statul sa vanda 9,84% din companie pe Bursa, actiunile Petrom au depasit pragul de 0,4 lei. Actiunile celei mai mari companii romanesti, OMV Petrom (SNP), au castigat 23% de la inceputul anului, atingand ieri un maxim de 0,4149 lei, iar valoarea de piata a urcat la aproape 5,64 miliarde de euro, adica un plus de 1,1 miliarde de euro fata de decembrie 2010. In acelasi interval, indicele BET a crescut cu circa 10%, iar SIF-urile au urcat cu 14%. Actiunile Petrom si-au atins maximul istoric pe Bursa in 2006, cand au depasit 0,65 lei, iar capitalizarea companiei a sarit peste 10 miliarde de euro. Cresterea titlurilor Petrom este importanta mai ales pentru stat, care urmeaza sa vanda prin oferta publica secundara pe Bursa 9,84% din companie pana la jumatatea anului. La pretul de ieri, statul ar incasa peste 550 de milioane de euro, cu 110 milioane de euro mai mult decat ar fi incasat la sfarsitul anului trecut, cand actiunile erau cotate la 0,34 lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ce s-a ales de
Ce s-a ales de "visul nuclear" al lui Ceausescu

Dupa o incercare ratata de a construi o centrala nucleara bazata pe tehnologie ruseasca la Strejesti, in Oltenia, fostul dictator a ales, in 1978, tehnologia canadiana CANDU, pentru constructia a cinci reactoare, la Cernavoda.

Culisele razboiului din Libia. Teroristii, barbarii si
Culisele razboiului din Libia. Teroristii, barbarii si "aurul negru"

Zeci de avioane si nave de razboi ale aliatilor, in frunte cu SUA, Franta si Marea Britanie, au inceput sambata un atac furibund asupra fortelor militare pro-guvernamentale libiene, cu scopul declarat de a aplica rezolutia ONU 1973.

Cele mai mari pericole nucleare din lume: Cernavoda pe locul 3
Cele mai mari pericole nucleare din lume: Cernavoda pe locul 3

Dezastrul de la Fukushima a readus in lumina dezbaterile privind siguranta centralelor nucleare. O mare parte dintre problemele care au loc acum in Japonia se datoreaza arhitecturii invechite a centralei.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.