Nunta regala are loc la 66 de ani de la cea a lui Hitler. E cu ghinion

nunta regala

Nunta regala are loc la exact 66 de ani de la cea lui Hitler cu Eva Braun, intr-un buncar din Berlin, nunta regala fiind celebrata la catedrala Westminster, unde au fost oficiate trei dintre dintre cele mai recente casatorii regale incheiate cu divort.

Business World: Astazi printul William de Wales, posesorul unei diplome universitare in geografie, jucator de polo, pilot de elicopter si al doilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, se casatoreste cu Catherine Middleton, in varsta de 29 de ani, posesoare a unei diplome universitare in istoria artei, pasionata de moda si fiica de milionari, la catedrala Westminster din Londra.

La aceasta data, in urma cu 66 de ani, Adolf Hitler s-a casatorit cu Eva Braun, intr-un buncar din Berlin. Constructie inceputa de calugarii benedictini in secolul al X-lea, catedrala Westminster a fost sfintita de regele Eduard Confesorul in 1065, cu o saptamana inainte de a muri. Despre casatoria lui cu Edith of Wessex, care a durat 20 de ani, se spune ca nu a fost niciodata consumata.

Vancouver Sun: Nunta printului William in cifre O singura verigheta - aceea pe care William o va pune pe degetul inelar al lui Kate Middleton, deoarece printul a decis sa nu poarte verigheta, dupa modelul bunicului sau, ducele de Edinburgh. Doua torturi de nunta la banchetul oficial: un traditional tort cu fructe etajat, care va fi secondat de unul cu ciocolata, unul dintre deserturile preferate din copilarie ale printului William. Trei ani: varsta celor mai tinere domnisoare de onoare ale viitoarei printese. Una dintre acestea este nepoata Camillei Parker Bowles, a doua sotie a printului Charles. Sase "fosti"  ai lui William si Kate au fost invitati la aceasta nunta. Zece clopote vor bate la catedrala Westminster - cu o jumatate de ora inainte de ceremonie si trei ore dupa aceasta. 14 sotii pentru regele Mswati al III - lea din Swaziland, invitat la nunta regala, in calitate de sef al unui stat membru in Commonwealth, sunt prezente si ele la Londra. 17 grade Celsius: temperatura maxima de la Londra in ziua de vineri, cu aproape 10 grade Celsius mai mica fata de weekendul trecut.

Stirile ProTV: Nunta Printului Will cu Kate, sansa de a rupe sirul esecurilor matrimoniale Mai sunt cateva ore de asteptare infrigurata pana la cea mai mediatizata nunta din istorie, cea a printului William cu Catherine Middleton. Un mariaj pe care multi il percep drept sansa de aur a monarhiei de a curma un lung sir de esecuri matrimoniale.Londra intreaga s-a pus la tinuta festiva in onoarea mariajului regal: parca nicicand gazonul nu a fost asa de aranjat, drapelele atat de matasoase, iar trotuarele atat de curate. Iar tarabele si magazinele de suveniruri n-au mai avut de multa vreme asa vanzari. Pe ultima suta de metri se incing si pariurile, care de care mai trasnite. Mai nou, pariorii risca bani pe urmatorul ramasag: cine va lacrima primul in Catedrala: regina, mireasa ori Elton John?

Citește și
Beyonce, Jay-Z
Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Stirile ProTV: Kate si printul ar fi semnat un acord prenuptial. Vezi la cine raman copiii Presa britanica scrie ca viitoarea Printesa de Wales a semnat un contract prenuptial potrivit caruia, in caz de divort, copiii cuplului vor ramane in grija lui William. De altfel, intelegerea e una obligatorie in cazul familiei regale, unde mostenitorii trebuie sa ramana alaturi de parintele ce face parte din aceasta. Lasand la o parte grijile legate de un divort, Kate si Will radiau de fericire aseara, cand au parasit Westminster Abbey, dupa repetitia finala pentru nunta, care a durat o ora si jumatate. Tabloidele se intreaba deja daca mireasa a lasat din neatentie la vedere juramintele pe care le va rosti in fata altarului. Cuvintele pe care le va rosti maine se distingeau pe o bucata de hartie de pe bancheta masini cu care Kate a venit la Westminster. Cert este ca, desi s-au dat peste cap si au vorbit cu toti marii designeri, jurnalistii n-au aflat ce fel de rochie va purta mireasa.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati
Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati

Casatoria lui Printului William cu Kate Middleton este, fara indoiala, cel mai important eveniment al anului in Marea Britanie; peste doua miliarde de oameni din intreaga lume vor urmari transmisiunile in direct pe mai mult de 100 de posturi TV.

Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?
Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?

Se pare ca Beyonce si Jay-Z au fost invitati sa cante la petrecerea privata care fi organizata dupa casatoria printului William cu logodnica sa Kate Middleton, potrivit unor surse din presa britanica.

Rochia lui Kate Middleton - o surpriza asteptata de toata lumea
Rochia lui Kate Middleton - o surpriza asteptata de toata lumea

1.900 de invitati, patru domnisoare de onoare si doua torturi de nunta sunt o parte din detaliile cunoscute ale nuntii printului William, care va avea loc pe 29 aprilie, insa marea surpriza o va fi rochia de mireasa a lui Kate Middleton.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.