Scandalos, in Romania: Nu au terminat autostrada, dar au luat banii
Potrivit Companiei de Autostrazi, stadiul fizic al lucrarilor pe Moara Vlasiei-Ploiesti este doar de 53%. Cat priveste banii, cei trei constructori au incasat pana in prezent 671 milioane euro, adica aproape intreaga valoare initiala a contractului.
Romania Libera: Sa intri din comuna Moara Vlasiei, de pe DJ 101, pe traseul viitoarei autostrazi spre Ploiesti e o aventura. In anul in care firmele Euroconstruct Trading 98, Pa&Co si Spedition UMB trebuiau sa termine autostrada (15 decembrie 2011) sunt portiuni unde pamantul nici macar nu a fost atins. Odata descoperit drumul de pamant ce duce spre santier (unde, conform proiectului, ar trebui sa existe un nod rutier), se desfasoara ochilor doar o fasie lata de 50 de metri pe care s-a excavat pamantul si s-a asternut balastul. Peste acesta ar fi trebuit puse jumatate de metru de piatra sparta, stratul intermediar de asfalt si cel final si facute multe alte lucrari daca ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu ar fi reziliat contractul celor trei constructori. Reziliere ce este de-a dreptul avantajoasa pentru cei trei constructori, dupa cum vom arata. Primul tronson este in lucru la firma Euroconstruct Trading 98, detinuta de Dan Besciu, si este traversat in cateva locuri de coloane forate, ramase suspendate in aer, in asteptarea podurilor pe care cele cateva drumuri judetene vor traversa autostrada. Cativa muncitori si doua-trei utilaje zac in batatura. Mai mobili decat utilajele lui Besciu sunt localnicii, care au si inceput sa foloseasca „autostrada" aflata in stadiul de balast drept scurtatura. Traversarea Ialomitei catre tronsonul aflat in lucru la firma Pa&Co detinuta de Costel Casuneanu este iarasi o aventura.
Stirile Pro TV: Pete Warden si Alasdair Allan au descoperit ca terminalele Apple inregistreaza toate locurile unde au fost si salveaza informatiile intr-un fisier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci cand cele doua aparate sunt sincronizate. Toate acestea fara stirea utilizatorului. Fisierul contine informatii legate de latitudine si longitudine, ceea ce inseamna ca folosind un simplu program se pot afla toate locurile in care a fost posesorul aparatului. Apple a introdus aceasta functie in dispozitivele sale odata cu lansarea sistemului de operare iOS 4, in luna iunie a anului trecut. Pete Warden, unul dintre cercetatori care a lucrat cinci ani la Apple, a declarat ca oricine, de la un sot gelos si pana la un detectiv particular, pot afla pe unde ai umblat in ultimele luni. Warden si Alasdair au prezentat aceasta descoperire astazi in cadrul conferintei Where 2.0 din San Francisco. Alasdair a declarat ca in telefoanele cu sistem de operare Android nu au gasit aceasta functie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: Nicolae Ivaschescu, ministrul interimar al Muncii si AVEREA SA FABULOASA Nicolae Ivaschescu, ministrul interimar al Muncii, este un om bogat, desi a pierdut enorm, in ultimii doi ani, afacerile sale fie dand faliment, fie reducandu-se la limita profitabilitatii. Averea lui Ivaschescu a capatat proportii intre anii 2004-2008, cand a achizitionat 8 terenuri, in suprafata de 1,6 hectare, aflate in intravilanul localitatilor Predeal, Corbeanca, Cornu si Voluntari. Adrian Nastase, vecin cu Ivaschescu, spune ca nu il cunoaste pe acesta, chiar deloc. "Numele nu-mi spune nimic", a declarat Nastase, pentru gandul. Impreuna cu sotia si fratele sau, Ivaschescu a patronat si manageriat 3 firme - un cabinet de arhitectura, o societate de constructii si o IFN (institutie financiara nebancara). Primele doua functioneaza si azi, dar Real Leasing IFN este in lichidare, dupa ce, conform bilantului pe 2009 inregistrat la ANAF, a produs pierderi anuale de 600.000 de euro.
Adevarul: Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei: „Suntem pregatiti pentru restaurarea monarhiei“Margareta Cateva ore petrecute in camerele Palatului Elisabeta descriu cel mai clar si mai viu o halta in eternitate. Exista aici, in aceste incaperi cu ornamentele lor asezate aproape matematic, un destin exceptional, dezmostenit de istorie, pentru care eleganta, rafinamentul si discretia sunt intr-o organica, miraculoasa coerenta. Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei nu pare sa se simta constransa de imperativul dictonului „Noblesse oblige", insa sangele si ochii sai albastri demonstreaza ca nobletea este o mostenire genetica, ea nu se pierde niciodata.
Jurnalul National: Stabii Sucevei au pus ochii pe Padurea Gemenea Satenii din localitatea Gemenea i-au declarat razboi consateanului lor Sorin Arcadie Popescu, care a fost uns prefect al Sucevei de starostele portocaliu Gheorghe Flutur. Scandalul a izbucnit in momentul in care prefectul a decis sa recupereze aproximativ 600 de hectare de padure pe care Comisia judeteana de fond funciar le-a facut cadou Obstii Gemenea. In prezent, obstea este condusa de Mihalea Niculia. Aceasta sustine ca la mijloc este vorba despre o razbunare politica a prefectului, deoarece padurea le-a fost predata chiar de el pe vremea cand acesta era doar un silvicultor in cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare. Divergentele dintre prefect si consatenii sai s-au mutat pe rolul instantelor de judecata, fiecare acuzandu-se reciproc de interese meschine.
Ziarul Financiar: Guvernul a aprobat normele la „Prima casa“ 4: bancile isi pot vinde creditele intre ele Editia a patra din "Prima casa", in care bancile vor putea sa dea credite ipotecare garantate pe jumatate de stat daca accepta sa reduca la jumatate garantia pentru imprumuturile vandute in cadrul programului in anii trecuti, este la numai un pas de start, dupa ce Guvernul a aprobat normele de implementare a ordonantei care reglementeaza functionarea programului. "Noutatea este ca dublam, practic, numarul beneficiarilor prin partajarea garantiei intre stat si banca", a spus premierul Emil Boc dupa sedinta de guvern. Pana acum statul a dat garantii de 1,5 miliarde de euro pentru ceva mai mult de 38.000 de beneficiari. In noua formula, bancile ar putea sa dubleze volumul de credite "Prima casa", pe baza plafonului de garantii accesat pana acum. Inclusiv bancile care nu au participat la program au sansa sa intre in joc daca reusesc sa convinga alti competitori sa le cedeze portofoliile de credite "Prima casa" (odata cu creditele, banca preia si garantia statului). Tranzactia sa fie notificata si debitorilor, iar conditiile contractuale nu pot fi modificate.