Guvernarea Boc in metri de autostrada. A facut 62 de metri pe zi

Emil Boc, Autostrada Transilvania

Investitiile record in infrastructura din Romania promise de catre reprezentantii Guvernului Boc s-au concretizat, in tot mandatul de pana acum, in 53 de kilometri de autostrada si circa 630 de kilometri de drumuri nationale reabilitati.

Gandul: Asta inseamna, in medie, cate 62 de metri de autostrada construiti in fiecare zi de mandat a premierului Emil Boc. In acest ritm, pentru a putea onora promisiunea electorala din 2008, de 1.000 de kilometri de autostrada, actualul Executiv ar avea nevoie de circa 35 de ani. Anul de varf, cand vine vorba despre fondurile disponibile, a fost 2009, in mandatul lui Radu Berceanu, cand CNADNR a alocat investitiilor 2,1 miliarde de euro. In aceasta perioada au fost inaugurati 42 de kilometri din Autostrada Transilvania, intre Turda si Gilau, si au fost reabilitati circa 400 de kilometri de drumuri nationale. Bilantul pe 2010 este si mai dezamagitor: s-au inaugurat numai 11 kilometri de autostrada, respectiv tronsonul Turda - Campia Turzii din Autostrada Transilvania si s-au modernizat aproximativ 230 de kilometri de drumuri nationale, potrivit datelor INS. De asemenea, este o certitudine ca 2011 nu va aduce nicio taiere de panglica pentru inaugurarea unui tronson de autostrada. "Anul asta nu se termina neaparat ceva. Toata lumea trebuie sa inteleaga un lucru: nu e dezamagitor ca se lucreaza si nu se termina, important e sa se lucreze, pentru ca numai in acest fel se va termina", declara recent pentru gandul fostul sef de la Transporturi, Radu Berceanu.

Adevarul: Avem drumuri mai lungi, dar mai proaste ca in 2008 Din 2008 pana in 2010, lungimea totala a drumurilor publice din Romania a crescut cu 693 de kilometri, totalizand in prezent 82.386 de kilometri, insa ponderea celor cu durata de serviciu depasita este aceeasi ca acum doi ani. Mai exact, potrivit Institutului National de Statistica (INS), 47,2% din drumurile modernizate (11.880 km) si 59,6% din cele cu imbracaminti asfaltice usoare (13.290 km) aveau durata de serviciu depasita. Asta inseamna ca lungimea efectiva a drumurilor expirate a crescut, de la un total de 24.486 km in 2008 (prima raportare a INS privind starea cailor de transport) la 25.170 km in 2010. Si infrastructura feroviara se degradeaza: lungimea totala a cailor ferate in exploatare a fost aceeasi in 2010 ca si in 2008, adica 10.785 de kilometri, insa in ultimii doi ani numarul de „puncte periculoase" (zone cu risc ridicat de accident) a ajuns la 1.300, de la 1.100 in 2008, potrivit ultimelor statistici oficiale.

Jurnalul National: Drumul Babelor deschide calea betonierelor in Bucegi Asfaltarea Drumului Judetean 713, cunoscut si sub numele de Drumul Babelor, inseamna in mod concret cel mai important pas spre colonizarea urbana a Bucegilor. Sub ochii nostri, ai tuturor, pe bani publici si prin mimarea functionarii unor institutii care ar fi trebuit sa apere de fapt Parcul Natural Bucegi (PNB), sit Natura 2000, s-a dat startul unor afa­ceri grosolane pe seama muntelui. Reabilitarea DJ 713 Sinaia (DN 71) – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Babele, cum se numeste oficial lucrarea, este doar cel mai important pas dintr-o serie de proiecte care inseamna de fapt cocotarea turistului de asfalt pana in preajma monumentului naturii Babele. Pentru turnarea asfaltului si-au dat girul consiliile judetene Dambovita si Prahova (pe teritoriul carora se afla drumul), dar sefii Partidului Democrat Liberal (PDL) de la Targoviste au mai multe proiecte care trebuie sa favorizeze umflarea conturilor personale prin exploatarea ultimelor petice de natura salbatica: piste de schi, cabane montane, asfaltarea unui alt drum, DJ 714, care deschide calea gloatelor sau proiectul viitoarei statiuni Padina – Pestera.

Articol recomandat de sport.ro
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
Citește și...
Vine o noua criza? 14.000 de miliarde: datoria SUA a ajuns la 91% din PIB
Vine o noua criza? 14.000 de miliarde: datoria SUA a ajuns la 91% din PIB

Datoriile uriase ii imping pe americani tot mai aproape de o noua criza. Temerile legate de acest scenariu au clatinat deja economia mondiala. Daca nu-si vor rezolva problemele fiscale, SUA vor reintra in recesiune, afectand intreaga lume.

Cat valoreaza resursele de aur si argint ale Romaniei
Cat valoreaza resursele de aur si argint ale Romaniei

Cat valoreaza aurul si argintul din Romania? In rezerva Bancii Nationale se gasesc aproape 104 tone de aur. Tezaurul romanesc aflat la Moscova cantareste 92 tone (90% este sub forma de monede de aur, iar restul in lingouri din aur fin)

300.000 de salariati au disparut din economie intr-un an
300.000 de salariati au disparut din economie intr-un an

Din economia romaneasca au disparut 300.000 de salariati in perioada octombrie 2009 - octombrie 2010, conform celei mai importante anchete asupra numarului de salariati si a nivelului salariilor medii pe care o realizeaza Statistica o data pe an.

Recomandări
ÎCCJ a declinat către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Călin Georgescu a reclamat anularea alegerilor
ÎCCJ a declinat către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Călin Georgescu a reclamat anularea alegerilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat, luni, către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept şi Călin Georgescu reclamă BEC şi mai multe instituţii ale statului pentru anularea alegerilor.

De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie
Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie

Anchetele care au stârnit numeroase controverse în ultima săptămână continuă. Luni, au ajuns rând pe rând la poliție Horațiu Potra, Bogdan Peșchir și TikTok-erul Makaveli.