Fumul mortii. 1 miliard de decese in secolul 21 din cauza fumatului. Statistica socanta a OMS
In prezent fumatul - activ sau pasiv - omoara 6 milioane de oameni anual, incluzand 600.000 de nefumatori, pentru ca guvernele nu fac mai nimic sa-i determine pe oameni sa renunte la fumat, sau sa-i protejeze pe ceilalti, precizeaza OMS.
Reuters: Epidemia bolilor legate de fumat si moartea cauzata de acestea abia a inceput, a precizat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Insa statisticile sunt sumbre: pana in 2030, 8 milioane de oameni vor muri in fiecare an din cauza fumatului.
ONU a cerut mai multor guverne sa semneze si sa implementeze tratatul sau de control al fumatului, avertizand ca, daca se mentin tendintele din prezent, acest viciu ar putea provoca pana la un miliard de decese in secolul 21, o crestere dramatica de la 100 de milioane de morti, cati au fost in secolul trecut.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pana acum 172 de tari si Uniunea Europeana au semnat Conventa privind Controlul Fumatului, infiintata in 2005, si care obliga aceste state sa ia masuri pentru a reduce procentajul fumatorilor si expunerea intr-o mai mica masura a nefumatorilor la fumul de tigara.
Esti fumator convins? Uite ce ii faci corpului tau!
O singura tigara fumata iti scurteaza viata cu 7 minute.
Jumatate din decesele legate de fumat se produc intre 35-69 ani. Fumatul cauzeaza aproape 30% din decesele prin cancer. 90% din decesele prin cancer pulmonar la barbati si 70% la femei se datoreaza fumatului.
Milioane de oameni s-au lasat prada acestui viciu si au fost invinsi de fiecare data cand au incercat sa se lase. Fumatorii resimt aceasta pierdere pe pielea si in plamanii lor: orice efort fizic cat de mic ii face sa-si piarda respiratia, pielea se ingalbeneste, ridurile incep sa apara, mirosul natural li se schimba... acestea sunt doar urmarile de la „suprafata”.
Prima confirmare stiintifica:Telefoanele mobile te pot imbolnavi de cancer. Sfaturile specialistilor
Sindromul tabagic fetal, infertilitatea, impotenta, fragilitatea imunitara, cancerul, bronsita, emfizemul pulmonar, arteroscleroza, infarctul, cariile, cefaleea si halena sunt cateva dintre bolile care pot fi cauzate de fumat.