Evenimentul anului. Nunta regala cu doua miliarde de invitati

nunta regala

Casatoria lui Printului William cu Kate Middleton este, fara indoiala, cel mai important eveniment al anului in Marea Britanie; peste doua miliarde de oameni din intreaga lume vor urmari transmisiunile in direct pe mai mult de 100 de posturi TV.

Romania Libera: Tabloidele britanice au dezlantuit cu prilejul nuntii regale un adevarat festin al stirilor de senzatie: astfel, The Sun descrie cu lux de amanunte un pretins vis recurent al lui Kate Middleton. In ultimele saptamani, aceasta a visat de mai multe ori ca se afla in fata altarului alaturi de viitorul sau sot - si descopera ca este complet goala, si ca privirile tuturor, inclusiv a reginei si a printului Philip, sunt indreptate catre ea. Conform tabloidului britanic, viitoarea printesa a inceput sa bea bauturi energizante cu un continut ridicat de proteine pentru a isi pastra puterile. The Sun a descoperit si ca unul dintre membrii garzi de onoare a fortelor navale britanice este inrudit cu Kate Middleton; Dennis Brown, din Brisbane, Australia, si viitoarea printesa au un stra-stra-strabunic comun. The Daily Mail descrie „ultima zi de libertate" a printului William; dupa ce a dat o tura cu motocicleta sa Ducati prin Londra, printul a jucat fotbal cu prietenii sai. Totusi, tabloidul londonez nu a reusit sa afle scorul final al partidei.

Stirile ProTV: Cel mai asteptat eveniment al anului. Nunta regala, LIVE pe stirileprotv.ro Andreea Esca si Cristian Leonte sunt gazdele editiei speciale a Stirilor Pro Tv, difuzata intre 10:00 si 16:00. In acelasi timp, Amalia Enache, corespondentul Stirilor ProTv trimis la Londra, va introduce telespectatorii in atmosfera de mare sarbatoare si va relata pas cu pas etapele ceremoniei. De la anuntul casatoriei Printului William cu Kate Middleton, presa internationala a scris ca evenimentul se vrea cel mai mare eveniment din istoria Casei Regala Britanice dupa casatoria Printului Charles cu Diana Spencer, in 1981. Audienta pe plan mondial va atinge 2 miliarde de telespectatori, iar alti 400 de milioane de oameni vor privi nunta regala pe internet sau vor asculta relatarile posturilor de radio. Casatoria printului Charles cu Diana Spencer, in 1981, a fost urmarita de 750 de milioane de persoane. Nunta regala va fi sarbatorita pe teritoriul britanic prin 5.500 petreceri de strada, la care vor participa circa 500.000 de persoane. Potrivit estimarilor oficiale, la aceste petreceri vor fi consumati 2,5 milioane de carnaciori pentru cocktail, vor fi baute peste 100 milioane de pahare de bere, iar stofa pentru steagurile arborate insumeaza 1.120 de kilometri.

Evenimentul Zilei: Kate, o mireasa simpla, cum ar fi vrut Diana In Anglia circula o poveste: pe cand avea 7 ani, William i-ar fi spus mamei sale ca si-ar dori ca, peste ani, sa se faca politist. Harry, fratele lui William, avea atunci doar 5 ani, insa a lansat o remarca pe cat de copilaroasa, pe atat de potrivita: "O, dar nu poti. Tu trebuie sa fii rege!". Diana a tinut ca fiii ei sa nu se izoleze in raiul regal care li se oferea, ci sa simta pulsul realitatii. Asa ca i-a luat cu ea in adaposturile pentru saraci, in clinicile unde erau copiii cu HIV, nu s-a sfiit sa intre cu ei in restaurantele McDonald’s.Relatia lui William cu Kate Middleton - fiica unui fost dispecer si a unei stewardese, deveniti milionari in lire printr-o afacere on-line - a urmat aceeasi directie, a indreptarii catre lumesc. Pe internet, britanicii scriu ca Diana ar fi placut-o pe Kate, chiar mult de tot. Kate nu era printre pretendentele la titlul de printesa, sangele ei albastru trebuie cautat cu secole in urma. Ba chiar, glumesc cei de la "The Telegraph", familia lui Kate urca acum ierarhic atat de mult incat membrii ei au nevoie de "aparate de respirat". Sunt stabilite si reperele ascensiunii: de la apartamentul confiscat in care traia bunica lui Kate la Palatul Buckingham.

Gandul: Cum se vede NUNTA REGALA de pe strazile Londrei Parca niciodata la Londra n-a mai fost atata potop de lume ca in zilele acestea. In plus, oriunde te uiti pe strada, dai ori de stegulete britanice, insirate ca niste ghirlande pe cladiri, anume pentru nunta, ori de chipurile mirilor imprimate pe cani, tricouri sau pixuri. In orice butic de pe trotuar ai intra, ochii mirilor te privesc senini de pe sacose, farfurii, calendare, pahare, carti de joc. Proprietarii de restaurante se pregatesc ca in ziua nuntii sa tina deschis nonstop, ca sa le serveasca turistilor cafeaua si masa. "Credem ca vineri va fi cea mai profitabila zi pe care am avut-o vreodata. Am inchiriat deja mese pentru turisti sositi din Australia sau Canada", a spus proprietarul unei taverne aflate in fata cladirii Parlamentului, citat de publicatia London Evening Standard.

Citește și
Beyonce, Jay-Z
Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Articol recomandat de sport.ro
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Ireal! O bombă de 500 de kilograme, lângă un stadion din Bundesliga
Citește și...
Guvernarea Boc in metri de autostrada. A facut 62 de metri pe zi
Guvernarea Boc in metri de autostrada. A facut 62 de metri pe zi

Investitiile record in infrastructura din Romania promise de catre reprezentantii Guvernului Boc s-au concretizat, in tot mandatul de pana acum, in 53 de kilometri de autostrada si circa 630 de kilometri de drumuri nationale reabilitati.

Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?
Beyonce si Jay-Z, pata de culoare la petrecerea privata de la nunta regala?

Se pare ca Beyonce si Jay-Z au fost invitati sa cante la petrecerea privata care fi organizata dupa casatoria printului William cu logodnica sa Kate Middleton, potrivit unor surse din presa britanica.

Rochia lui Kate Middleton - o surpriza asteptata de toata lumea
Rochia lui Kate Middleton - o surpriza asteptata de toata lumea

1.900 de invitati, patru domnisoare de onoare si doua torturi de nunta sunt o parte din detaliile cunoscute ale nuntii printului William, care va avea loc pe 29 aprilie, insa marea surpriza o va fi rochia de mireasa a lui Kate Middleton.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE
Eurostat: Prețurile plătite pentru energia electrică și gazele naturale de către români, printre cele mai mici din UE

Eurostat a publicat statistica cu privire la prețurile plătite pentru energie electrică și gaze naturale de consumatorii casnici și non-casnici din cadrul Uniunii Europene (UE).