Era post-Ghaddafi a inceput. Viitorul Libiei, decis de triburi si clanuri
La Tripoli au continuat luptele in jurul resedintei lui Muammar Ghaddafi, cazuta in mainile rebelilor, si in cartierul vecin Abu Slim, fief al trupelor fidele regimului. Liderul libian, in pofida prabusirii regimului sau, refuza sa cedeze.
Romania Libera: Tripoli a explodat de bucurie la anuntul in-trarii fortelor insurgente in resedinta-cartier general a lui Muammar Gadhafi, dar nimeni nu stie unde se afla liderul libian si clanul de apropiati. Misterul este total in ce priveste localizarea lui, dar intr-un mesaj sonor transmis la televiziunea locala, colonelul Gadhafi a asigurat ca s-a retras „tactic" din resedinta care este doar un camp de ruine in urma loviturilor aeriene ale NATO. Confruntat de sase luni cu o revolta transformata in razboi civil, el a pretins ca s-a plimbat incognito prin oras si a chemat populatia si triburile sa curete orasul de „sobolani". Seful Consiliului National de Tranzitie (CNT), Mustafa Abdel-jalil, a anuntat ca acest organism politic al insurgentilor va fi transferat din Benghazi la Tripoli si a repetat ca vointa insurgentilor este de a-l captura viu pe Gadhafi si de a-l judeca „impreuna cu banda sa" in Libia. „Era Gadhafi s-a incheiat chiar daca totul se va sfarsi doar cu prinderea si condamnarea lui pentru crimele pe care le-a comis". Presedintii american, Barack Obama si francez, Nicolas Sarkozy, au convenit sa „continue eforturile lor militare" pana cand „Gadhafi si clanul sau" vor depune armele, iar mostenitorul tronului fostului regat al Libiei a anuntat ca „este gata sa isi serveasca poporul".
Ziarul Financiar: Cine sunt executivii care conduc cele mai profitabile zece companii din Romania Varsta celor mai puternici executivi locali este cuprinsa intre 45 si 60 de ani, conduc afaceri cumulate de peste 10 miliarde de euro, gestioneaza peste 60.000 de angajati si castiga minimum 12.000 de euro pe luna - acesta este profilul managerilor care conduc una din primele zece companii de pe piata locala in functie de profit. Cinci dintre cei zece executivi care au stat anul trecut la carma celor mai profitabile afaceri locale au fost schimbati, insa niciuna dintre mutari nu a fost surprinzatoare, avand in vedere ca unii ajunsesera la final de mandat - cum a fost cazul lui Thierry Millet de la Orange-, iar altii au fost inlocuiti ca urmare a schimbarilor politice din Ministerul Economiei, institutie care gestioneaza Hidroelectrica si Transgaz, aflate in top 10 companii dupa profit. De asemenea, jumatate din cele mai profitabile zece companii locale sunt conduse de executivi romani, iar o singura inlocuire la nivel de top management de anul trecut a adus un expat in locul unui roman - pe spaniolul Iñaki Berroeta in locul Lilianei Solomon, care a fost promovata la Londra.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu trei zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Jurnalul National: "Proful online" tine lectii de matematica in stupina si le pune pe blog La 60 de ani, profesorul Ioan Ursu din Bacau are videoblog. Posteaza acolo lectii de matematica pentru bac. Se filmeaza singur in stupina, printre albine, in plin camp, langa un grajd. In 2008 l-au dat afara din scoala fiindca filma orele. Acum, proful online vrea sa popularizeze noua metoda de predare. Imbracat in salopeta alba de sus pana jos, cu masca de albine pe fata, sta in mijlocul campului si zambeste: "Buna ziua, dragilor, si bun gasit la intalnirea cu proful online”. Asa, mascat, sta cu spatele la tabla de scoala si cu fata la camera de filmat cu trepied. De departe daca-l vezi te cam sperii, zici ca-i vreun extraterestru din filme.