Culmea "succesului" in Romania: firma cu 0 angajati, profit de 17 miliarde de lei
American European Marketing & Enterprises e un nume de companie care nu este foarte cunoscuta in Romania, insa a intrat in atenția presei dupa ce anul trecut a raportat cel mai mare profit pe 2009, inainte de companii multinationale.
Capital: Profitul pe 2010 a crescut fața de cel din 2009, de la 15.474.732.000 la 17.353.350.000 de lei, echivalentul a peste 4 miliarde de euro. In contrast, Petrom a avut in 2010 un profit de 2.215.639.019 de lei, iar Vodafone a raportat un profit de 602.697.692 de lei, conform datelor pe 2010 publicate de MFP. Conform datelor de la Finante, domeniul de activitate al firmei este dezvoltare imobiliara si este inregistrata in satul Fintina, comuna Hoghiz, judetul Brasov, insa, spre deosebire de anul trecut, acum are un angajat. Considerata mare contribuabil, deși n-a platit un leu impozit. Firma cu cea mai mare cifra de afaceri si cel mai mare profit in 2009, American European Marketing&Enterprises SA, lipsita de activitate, sediu si angajati si anchetata de Fisc, este, in continuare, considerata mare contribuabil la buget desi nu a platit impozite.
Ziarul Financiar: Romania a avut cea mai mare crestere a recoltei de grau dintre tarile de la Marea Neagra, dupa Rusia Productia de grau a crescut in Romania cu 26%, la 7,2 milioane de tone. In Rusia avansul a fost si mai mare, acesta ridicandu-se la 35%. Fermierii rusi au recoltat in acest an in total 56 de milioane de tone de grau. Ceilalti producatori din regiune, Ucraina, Turcia si Bulgaria, au obtinut la randul lor productii de grau mai mari cu pana la 25% fata de cele de anul trecut, potrivit datelor Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite (USDA). Astfel, Ucraina, al doilea mare jucator pe piata graului la Marea Neagra, a obtinut in 2011 o recolta de grau care se ridica la 21 de milioane de tone, un plus de 4,2 milioane de tone fata de recolta trecuta. La randul lor, fermierii turci au recoltat mai mult cu circa 9%, productia totala ridicandu-se la 18,5 milioane de tone. Recolta de grau in crestere a obtinut si Bulgaria, care a strans in hambare un total de 4,6 milioane de tone de grau, cu 12% mai mult ca anul trecut.
Alegeri 2024
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
Jurnalul National: "Pentru un loc bun in piata, dam spaga si 1000 de euro!" Ca sa puna ban pe ban, doua luni de zile, oamenii din piata dorm langa pepeni, pe bureti, si se spala in lighean imprejmuit cu folie si paturi. Pentru toate astea sunt nevoiti insa, sa plateasca bani frumosi. Dupa 5 ore de mers cu masina, barbatul a tras dubita pe marginea drumului, chiar langa cei cativa pepeni ce mai ramasesera din mormanul ce fusese in urma cu nici doua zile. Este 9 si jumatate seara. Mihaela, sotia sa, nici nu apuca sa-l intampine bine, ca il si zoreste: ”dupa ce descarcam, iei fata si va intoarceti, ca nu aveti unde sa dormiti si Madalina nu mai suporta sa stea nici un minut”. Este obisnuit sa conduca ore intregi. S-a intamplat sa fie zile cand facea si doua transporturi: Dabuleni-Bucuresti dus-intors. Barbatul se conformeaza si incepe sa dea din mana in mana lubenitele proaspat culese de pe camp. Cortul incepe sa prinda forma unei gramezi, iar oamenii, vazand ca marfa-i proaspata se inghesuie sa cumpere. Madalina cantareste pepenele si zambeste voios clientului. I-a mai venit inima la loc. Stie ca in cateva ore va fi acasa, in patul ei, dupa o saptamana de stat in strada, langa pepeni. Mihaela, mama ei, vinde pepeni in Piata Sudului de mai bine de 2 luni de zile