Cum ajunge un boschetar sa vanda polite de milioane de lei
Un barbat fara locuinta din Bucuresti a detinut 54 de firme, prin intermediul carora a primit mandate pentru a vinde mii de polite Casco si RCA emise de o companie mare din Romania.
Romania Libera: Nivelul fraudelor care afecteaza companiile de asigurari din Romania a crescut exponential in ultimii ani. „Vanzarea de polite fara a mai preda banii companiei emitente, dar si falsificarea politelor au devenit un fenomen in ultimii ani. Vorbim de pagube de zeci de milioane de euro provocate companiilor de asigurari si, din pacate, legea nu ne ajuta aproape deloc", explica pentru Romania libera seful departamentului antifrauda al unei companii mari. Pentru ca metodele utilizate de infractorii inca nedovediti acopera un spectru foarte larg, RL va prezinta, in serial, cazurile exponentiale. Atentie, unii dintre capii acestor adevarate retele de crima organizata actioneaza inca nestingheriti pe piata si, dupa cum vom arata saptamana viitoare, au puncte de vanzare a politelor in imediata apropiere a sectiilor de politie.
Gandul: Boc a mers cu microbuzul la Calarasi si Amara, unde si-a prezentat motiunea le sefia PDL Premierul Emil Boc a ajuns, marti, la Amara si Calarasi, unde si-a prezentat motiunea la sefia partidului, cu un microbuz in care se afla si staff-ul sau de campanie, spunand ca a renuntat la masina Guvernului pentru ca astfel poate discuta cu cei din echipa sa aspecte privind politica si guvernarea Intrebat de catre o jurnalista de ce a ales sa vina cu un microbuz, si nu cu masina Guvernului, Boc a spus: "E vorba de fapul ca aceste cheltuieli sunt suportate de partid, microbuzul se achita, factura respectiva, pentru deplasare, fiind vorba de o actiune de partid, si in al doilea rand e vorba ca e mult mai bine sa fim impreuna mai mult timp si sa discutam si alte teme pe care nu le putem discuta atunci cand suntem separati. Discutam aspecte legate de politica, de guvernare, care tin de problemele oamenilor, pentru ca schimband foarte multe idei putem gasi rezolvare la probemele cu care ne confruntam". Intrebat, de asemenea, de ce a avut totusi escorta SPP, Boc a raspuns ca trebuie intrebati reprezentantii SPP.
Adevarul: Casuneanu ii cere lui Voicu spagile inapoi! Senatorul PSD Catalin Voicu, arestat in martie 2010, a fost dat in judecata de Costel Casuneanu, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru ianuarie 2012. In actiunea civila inaintata instantei in urma cu doua luni de catre Costel Casuneanu, omul de afaceri sustine ca banii pe care i-ar fi dat lui Voicu au fost un imprumut, dar admite ca nu are nicio dovada in acest sens. „In luna iulie 2009, la solicitarea lui Catalin Voicu, cu care ma aflam in relatii de prietenie, am fost de acord sa-i dau un ajutor financiar cu titlu de imprumut pana ce va reusi sa recupereze o suma de bani de la un debitor al sau, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2009. (...) Precizez ca nu am incheiat un contract in forma scrisa, intrucat asa cum am aratat ma aflam in relatii de prietenie cu Catalin Voicu", sustine Casuneanu, care, la acea data, i-ar fi dat lui Voicu 250.000 de lei. Dupa doua luni, in septembrie 2009, Voicu i-ar mai fi cerut lui Casuneanu alti 200.000 de euro, pe care urma sa-i inapoieze in cel mult trei luni. „Termenul de restituire a sumei de bani a fost stabilit de comun acord de catre ambele parti. (...) Intrucat scadentele convenite au fost depasite cu peste un an, am inteles sa promovez prezenta actiune, ce rog sa fie admisa", arata Casuneanu in solicitarea adresata instantei in speranta ca-si va recupera banii de la Voicu.
Jurnalul National: Pasiunile lui Nea Andruta Ceausescu, pamantul si bautura Biserica, primaria, scoala erau institutiile rurale ale statului. La scoala umblau mai putin de jumatate dintre copiii satului. Cel mult patru ani. Batranii, femeile trecute de prima tinerete si copiii mai rasariti treceau regulat pragul bisericii ortodoxe la slujbele de duminica. Barbatii in puteri se-apropiau de popa si icoane de Pasti si Craciun, la cununie, botezuri si inmormantari. Carciuma a fost agora satului romanesc. Un demos specific ce interzicea accesul femeilor, dar incita schimbul de vesti, dezbateri si confruntari in comunitatea masculina. Nea Andruta a fost un "om mai vesel", a auzit de la cei batrani si Constantin Neacsu, fost primar in Scornicesti. Cand a apucat sa-l cunoasca, tatal lui Ceausescu se-apropia de 60 de ani. Dar carui barbat nu-i place bautura?! Prin sat se spunea ca numai al de-i bolnav nu bea dar si acela inca pofteste. Multi au profitat de aceasta slabiciune a lui Nea Andruta, incercand sa si-l apropie si prin el sa ajunga la fiu.
Evenimentul Zilei: Oamenii lui Blaga incep targuiala pe functii Dincolo de atacurile care s-au intetit in ultima perioada, divergentele dintre cele doua tabere s-au amplificat, astfel incat cu mai putin de doua saptamani inainte de congresul de pe 14 mai nu s-a ajuns inca la un acord in privinta modului in care se va vota la alegerile pentru conducerea partidului. Sustinatorii lui Emil Boc vor organizarea unor centre de vot pe organizatii, varianta exclusa insa de oamenii lui Vasile Blaga, care spun ca astfel delegatii vor fi putea fi "dirijati" si cer aplicarea formulei alfabetice. Cum in comisia pentru organizarea alegerilor nu s-a ajuns la nicio concluzie, rezolvarea impasului a fost pasata celor doi candidati la sefia PDL. De altfel, Emil Boc si Vasile Blaga au avut luni o discutie, secretarul general al PDL spunand ca atacurile din ultima vreme la pachet cu impunerea unui vot pe organizatii risca sa "talibanizeze" cele doua tabere, cu efecte greu de controlat.
Ziarul Financiar: Automobilele Sandero, mai scumpe in Romania decat in Germania Automobilele Sandero sunt mai scumpe in Romania decat in tari cu un PIB per capita de patru ori mai mare si salarii de sapte ori mai mari, cum sunt Spania, Italia sau Germania. Astfel in Romania Sandero costa 7.250 de euro, in timp ce in Italia costa 6.950 de euro, iar in Spania si Germania porneste de la 6.990 de euro. Comparatia este facuta la autoturisme avand acelasi nivel de echipare si cu toate taxele incluse. "Politica de preturi a oricarui constructor de automobile este determinata de mai multi factori precum pozitionarea dorita pe piata, conditiile fiscale din tara respectiva, dar si structura gamei si nivelul de echipare. Spre exemplu, gama Sandero nu este aceeasi in Brazilia, Rusia, Africa de Sud sau Bulgaria", au declarat reprezentantii Dacia.