A invins moartea, dar il sfideaza pe Dumnezeu. 10 lucruri pe care nu le stiai despre Stephen Hawking

Stephen Hawking

Este unul dintre cei mai destepti oameni de pe planeta, cu toate astea nu a fost un copil-minune. A invatat sa citeasca la 8 ani (in timp ce sora lui citea de la 4 ani), iar fizica - disciplina care il pasioneaza acum - nu l-a atras pana la 21 de ani.

Discovery:Stephen Hawking este unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni ai planetei, care a revoltat crestinismul prin declaratiile sale privind natura si existenta lui Dumnezeu, dar ale carui teorii privind spatiul si planetele din Calea Lactee au revolutionat gandirea si au ajutat la o mai buna intelegere a lumii, in ansamblu.

Zece HARTI ale Romaniei pe care nu le-ai vazut niciodata

1. Era un elev mediocru. Nu ii placea sa isi piarda timpul invatand, iar asta se oglindea cu fidelitate in notele pe care le primea la scoala. In timpul cursurilor gimnaziale nu s-a remarcat in niciun fel prin aptitudinile sale, fiind un elev mediocru.

FOTO. Placeri interzise, in vazul tuturor. Dezvaluiri Bild din clubul unde "totul este permis"

Citește și
Salwa - femeie abuzata
Femeile din spatele vălului rup tacerea. "Ne-au umilit! Ne fotografiau in timp ce ne violau"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

2. Nu ii placea biologia. Desi nu a excelat la nicio materie, Hawking avea o inclinatie spre stiintele exacte, in special pentru matematica, insa tatal sau il visa medic. Asa ca il forta sa invete mai multa biologia. Pentru acest motiv, aceasta materie era trecuta pe lista neagra a lui Hawking, de multe ori fiind in pragul de a ramane corijent la aceasta disciplina.

Haos climatic. A nins in mijlocul desertului. FOTO

3. Facea parte din echipa de canotaj de la Oxford. La universitatile de prestigiu sportul este o materie importanta in care se pune in valoare competitivitatea elevilor. Asadar, desi nu avea o constitutie atletica, Hawking a fost cooptat in echipa de canotaj a universitatii. Acest lucru i-a adus popularitate, insa si o "gaura" in catalog, pentru notele sale scadeau direct proportional cu timpul pe care il petrecea la antrenamente.

4. A invins moartea la varsta de 21 de ani. Desi a fost o fire bolnavicioasa inca de mic, inainte de a implini 21 de ani, Stephen Hawking a avut niste simtome care i-au pus pe ganduri pe parintii lui.

Intram la apa si ni se micsoreaza creierul

Venit acasa in vacanta de iarna, Hawking a fost dus de parinti la un control medical, care avea sa ii descopere o boala terbilia. Insa inainte de acest lucru, a intalnit-o pe viitoarea sotie a lui, cu care avea sa se logodeasca cateva saptamani mai tarziu.

A fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, o boala neurologica. Atunci i s-a spus ca in cel mai bun caz mai are cativa ani de trait.

Fiind internat in spital, s-a hotarat sa invinga moartea dupa ce a vazut cum a murit un tanar bolnav de leucemie.

5. A demonstrat ca Universul este infinit. In 1983, ajutat de un alt om de stiinta, a pus bazele teoriei prin care dovedeste ca Universul este un spatiu infinit. Bazandu-se pe elemente de matematica cuantica si elemente ale relativitatii pure, cei doi au demonstrat ca universul este o entitate definita si cu toate astea este infinit.

6. A pierdut un pariu pus pe tema gaurilor negre. Desi foarte rar recunoaste ca a gresit, Hawking a facut=o in 2004 cand, intr-o prelegere a recunoscut ca a gresit privind declaratiile facute pe tema gaurilor negre, pierzand astfel un pariu. Desi subtil, el si-a recunoscut greseala: "Cand un corp intra in gaurile negre, pentru ca acestea au topologie, corpul respectiv nu isi pierde informatia".

7. A primit numeroase premii si distinctii. In 2009 a fost premiat de presedintele SUA, Barack Obama, primind medalia pentru Libertate. Insa de 12 ani asteapta ravnitul premiu Nobel.

8. A scris carti pentru copii. In 2007, el si fiica sa, Lucy, au colaborat pentru a scrie "George's Secret Key to the Universe." Cartea, o poveste de fictiune, este menita sa explice copiilor concepte stiintifice dificile, cum ar fi gaurile negre si originea vietii, fiind gandita ca prima dintr-o trilogie.

9. Crede in existenta extreterestrilor. De fiecare data cand iese in public, Hawking vorbeste despre existenta extraterestrilor, referindu-se la ei ca la inteligenta suprema, oamenii fiind la limita inferioara in lantul evolutiei. In acest lant, Dumnezeu nu are niciun rol, El fiind doar o entitate ireala la care oamenii se raporteaza pentru a-si imbunatati viata.

10. Colonizarea spatiului, salvarea rasei umane. Hawking sustine ca singura noastra solutie de supravietuire pe termen lung este parasirea definitiva a Pamantului si popularea unor noi planete. Supozitiile destul de infricosatoare ale lui Hawking se bazeaza pe tensiunile din ce in ce mai mari pe plan mondial, pericolul unui razboi nuclear sau chiar cataclisme naturale.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Franta vrea sa repatrieze 28.000 de imigranti. 2 din 3 furturi pariziene sunt opera copiilor romani
Franta vrea sa repatrieze 28.000 de imigranti. 2 din 3 furturi pariziene sunt opera copiilor romani

O noua bila neagra pentru Romania vine de aceasta data din partea Frantei. Ministrul de Interne, Claude Gueant a declarat recent ca, potrivit unui sondaj, 80% din furturile din buzunarele parizienilor sunt facute de minori romani.

Femeile din spatele vălului rup tacerea.
Femeile din spatele vălului rup tacerea. "Ne-au umilit! Ne fotografiau in timp ce ne violau"

Sa fii femeie intr-o tara in care nu ai nici macar dreptul asupra vietii tale e inuman si umilitor. Acestea sunt sentimentele prin care trec zilnic mii de femei din lumea araba, abuzate fara mila. Doar cele norocoase ajung sa isi spuna povestea.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.