„România onestă”, sloganul lui Nicușor Dan. Edilul explică legalitatea campaniei sale de promovare

Nicușor Dan, candidat la alegerile prezidențiale, și-a lansat mesajul de campanie și a venit cu precizări privind campania de outdoor pe care a demarat-o săptămâna aceasta.
Sub sloganul„ România Onestă”, Nicușor Dan a anunțat că a demarat o campanie outdoor și că aceasta este în conformitate cu legislația.
„“România onestă” este despre noi toţi. Este despre a construi împreună un viitor bazat pe valori şi adevăr. Respectarea legii a fost, este şi va fi principiul de la care nu mă abat. De aceea, consider necesare câteva clarificări: Campania de outdoor pe care am demarat-o săptămâna aceasta este conformă cu legislaţia în vigoare din România”, scrie primarul Capitalei într-o postare pe Facebook.
De asemenea, el a făcut câteva clarificări:
• Campania de outdoor pe care am demarat-o săptămâna aceasta este conformă cu legislația în vigoare din România.
• Partidele politice și candidații independenți au dreptul să primească donații și să realizeze materiale de propagandă politică și în afara perioadei de campanie electorală (care este de 30 de zile înainte de data alegerilor).
• Numirea unui mandatar financiar de către partidele politice și candidații independenți este obligatorie doar în perioada campaniei electorale (4 aprilie 2025 – 3 mai 2025), iar codul mandatarului financiar trebuie să fie imprimat doar pe materialele de propagandă politică din această perioadă (4 aprilie 2025 – 3 mai 2025).
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a lansat luni site-ul de campanie pentru alegerile prezidenţiale, nicusordan.ro, el afirmând că foarte importantă este componenta de donaţii şi ţinta pe care şi-o propune pentru acest scrutin este 2 milioane de euro.
Primarul a mai spus că propune o campanie cu zeci de mii de voluntari, care să învingă campanii cu zeci de mii de boţi. ”Vă invit să demonstrăm că votul nostru contează şi că împreună putem să ducem România acolo unde ne dorim”, a arătat Nicuşor Dan.
Ce spune legislația
Legislația electorală nu instituie condiții sau restricții privind activitatea de promovare desfășurată de partide politice sau de către potenţiali candidaţi (independenţi sau reprezentând partide politice) în afara perioadelor electorale.
Astfel, conform legislației electorale, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfășurării alegerilor și se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00, perioada electorală reprezintă intervalul de timp care începe la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor şi se încheie odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a rezultatului scrutinului, iar calitatea de candidat la orice tip de alegeri se dobândește la data rămânerii definitive a candidaturilor, arată AEP.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: nicusor dan, alegeri prezidentiale, campanie,
Dată publicare:
08-02-2025 17:02