Wikileaks: Peste 1.000 de dosare de securisti au fost distruse
In plin scandal declansat de Wikileaks, aflam dintr-o telegrama a Ambasadei SUA la Bucuresti catre Departamentul de Stat ca multe dosare au fost distruse.
WikiLeaks este o organizatie internationala care publica documente care nu sunt destinate publicului, provenite din scurgeri de informatii, in general din surse anonime. Site-ul sau, lansat in 2006, apartine The Sunshine Press. Cel mai cunoscut dintre fondatorii sai este Julian Assange, un activist australian care, dupa publicarea a 250.000 de telegrame ale ambasadelor SUA din toata lumea, are probleme cu justitia. El este acuzat de infractiuni sexuale in Suedia.
Romania vazuta prin ochii Wikileaks: Basescu s-a intalnit cu directorul FBI
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Romania, vazuta prin ochii Wikileaks: Geoana a mers la Moscova in 2009
Wikileaks: Guvernul de la Bucuresti este ca o rata schioapa
Conform telegramei din 2007, diplomatii americani s-au intalnit cu trei dintre membrii CNSAS, inclusiv cu presedintele consiliului de atunci, Claudiu Secasiu. Astfel s-ar fi vehiculat ca 1.000 de dosare au disparut. Informatia este, insa, contestata.
"Credeti ca daca cineva le-a distrus, a facut si un proces verbal? Uitati am distrus 1.000 de dosare?! Adica cei care au facut asemenea afirmatii trebuia sa le si argumenteze", e de parere Cazimir Ionescu.
Acelasi scandal Wikileaks readuce in centrul atentiei si cazul Teo Peter in care apare inclusiv numele Presedintelui Romaniei. Sebastian Lazaroiu, consilierul seful statului sustine ca "Presedinte Traian Bssescu a preluat cazul si a insistat pe langa ambasada SUA ca faptasul sa fie judecat in Romania, chiar daca ar fi facut inchisoare in SUA", potrivit Mediafax.
Traian Basescu s-ar fi ingrijit ca familia regretatului artist sa primeasca o despagubire substantiala si nu 8.000 de dolari, asa cum ar fi dorit americanii.
"Presedintele chiar i-a ironizat pe americani spunand ca, daca sunt prea saraci, le dam noi un milion de dolari sa plateasca despagubiri familiei", mai spune Lazaroiu.
Mult-clamata lupta anticoruptie de la Bucuresti este tratata in telegrame datate 2006. In aceste documente, angajatii Ambasadei SUA de la Bucuresti ii numesc pe Adrian Nastase si Dinu Patriciu, balene.
"UE si altii din comunitatea internationala au impulsionat Romania sa prinda un <
Marian Vanghelie apare si el in caracterizarile diplomatilor de peste ocean. In timpul bataliei pentru Bucuresti din 2005, edilul era vazut ca un om de o sinceritate nerusinata. Americanii il descriu ca pe un politician din anii prohibitiei cand Al Capone facea regulile.
Sursa: Pro TV
Etichete: traian basescu, telegram, marian vanghelie, victor ponta, Wikileaks, Mark Gitenstein, teo peter,
Dată publicare:
30-03-2011 18:15