Votul prin corespondenta, responsabilitatea PSD. Un social-democrat preia sefia Comisiei pentru elaborarea legilor electorale

06-10-2015 11:25

Gabriel Vlase - AGERPRES

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului se reuneste, marti, la ora 12,30 pentru numirea in functia de presedinte al Comisiei de Cod electoral a lui Gabriel Vlase, propus de PSD.

Deputatul PNL Mihai Voicu a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de Cod electoral ca forma de protest fata de tergiversarea de catre PSD a adoptarii legii votului prin corespondenta, anunta pe 22 septembrie copresedintele liberalilor, Alina Gorghiu.

PSD preia sefia Comisiei parlamentare pentru elaborarea legilor electorale, iar pentru functia de presedinte a fost propus Gabriel Vlase, a anuntat presedintele interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea.

"Am avut o discutie cu colegii mei din PSD despre legea privind votul romanilor din Diaspora. S-a intarziat nepermis de mult, nu am reusit sa intelegem care este este jocul PNL, au renuntat la presedintia acestei comisii pe care le-am oferit-o tot in ideea de a avea un dialog politic structurat si o colaborare buna. Au si transmis ca nu vor sa nominalizeze pe cineva la presedintia acestei comisii, asta inseamna ca probabil nu mai vor sa fie adoptata legea. O sa ne asumam noi presedintia acestei comisii, il vom nominaliza pe Gabriel Vlase sa fie presedinte", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca le-a cerut colegilor ca marti sa se reuneasca Birourile permanente ale Parlamentului si sa aprobe procedurile necesare, dar si sa convoace plenul comun pentru a stabili noua componenta a comisiei si conducerea acesteia.

"La inceputul saptamanii viitoare, cel mai tarziu, colegii nostri sunt mandatati sa vina cu forma finala a legii pe care sa o dezbatem si sa fie adoptata in regim de urgenta", a mentionat Dragnea.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO