Victor Ponta sustine ca nu va bloca o intelegere intre coalitie si Klaus Iohannis, pentru demiterea sa. Ce spune de Dragnea

06-10-2015 09:31

Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu va bloca o intelegere "fiabila" intre coalitia de guvernare si presedintele Klaus Iohannis

"Daca ramane coalitia actuala, da. In niciun caz nu eu sunt cel care voi bloca o asemenea intelegere intre coalitia de guvernare si presedinte, dar o intelegere fiabila", a afirmat Ponta, conform Agerpres, care citeaza B1 tv.

Intrebat ce inseamna intelegere fiabila, premierul a raspuns: "Care este persoana, cum se fac lucrurile, nu asa: 'Da-ti tu demisia ca mai vorbim noi mai departe' ".

El a spus insa ca nici coalitia nu vrea acest acord, nici presedintele Iohannis. "Nu eu sunt problema. (...) Eu m-am uitat pe sondajele facute de PNL si sunt mai multi cei care zic: 'Lasati sa-si termine mandatul, faceti-va voi un guvern bun, faceti ceva si vom vedea'. Nu e o chestie de joaca. Hai sa ne suparam, sa plecam si guverneaza ... cine?", a mai spus premierul.

PSD isi asuma faptul ca Liviu Dragnea ar putea fi condamnat 

Pe de alta parte, Ponta a afirmat ca PSD isi asuma faptul ca presedintele interimar Liviu Dragnea ar putea fi condamnat in dosarul "Referendumul".

Intrebat cum poate PSD sa incredinteze conducerea partidului unui om care poate sa fie condamnat, Ponta a raspuns: "Ne asumam. Cum si-a asumat Liviu chestia asta. Ca, de fapt, discutia dintre noi, initiala, cand i-am spus 'ma retrag' (...) si stiti ca am sustinut-o pe doamna Rovana Plumb, din acest motiv, nu din alt motiv ca totusi Liviu Dragnea a fost numarul doi in PSD sase ani de zile, nu e ca nu are experienta, nu ca nu are putere politica, nu e ca nu e bun de lider (...) Dar asta i-am spus 'gandeste-te si asuma-ti ca vei deveni tinta mai mult decat erai pana acum'. si a zis: 'Imi asum acest lucru si daca si partidul isi asuma acest lucru alaturi de mine', ... votul la CEX a fost un vot covarsitor si da, ne-am asumat toti chestia asta", a spus Ponta.

Premierul a mai spus ca la Congres va prezenta un raport, pentru ca a avut cel mai lung mandat din istoria PSD dar si pentru ca vrea sa le prezinte colegilor de partid planuri de guvernare pe perioada urmatoare.

Ponta sustine ca problemele sale cu justitia nu ii afecteaza imaginea externa de premier

Nu in ultimul rand, Victor Ponta a mai declarat ca problemele care au aparut in contextul acuzatiilor pe care DNA le-a formulat la adresa sa nu ii dauneaza in relatiile internationale, discuta in continuare cu premierii la telefon si face vizite pentru a impulsiona relatiile economice.

"Nici domnul Iohannis nu o sa mai poata sa se duca din nou unde a fost. si eu am fost si la Washington si la Berlin si la Paris ... Acum, ne ducem in vizite? Ma suna premierii, vorbim. si azi am vorbit cu premierul Republicii Moldova la telefon, ne coordonam", a spus Ponta.

La remarca moderatorului ca ar merge mai des in est, Ponta a explicat ca spre deosebire de piata europeana care "nu prea se mai dezvolta", in state precum China sau tarile din Golf, exista un potential mare de crestere a relatiilor economice, iar mesajul politic in acest sens este "foarte important".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO