Victor Ponta: Alina Gorghiu a avut "cele mai multe contracte cu statul". Cum raspunde copresedintele PNL

Alina Gorghiu, Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta a declarat luni seara ca Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a avut "cele mai multe contracte cu statul".

"Nu am inteles de ce doamna Gorghiu a ales sa vorbeasca taman despre contracte cu statul, ca eu nu am avut niciun contract cu statul. Doamna Gorghiu are o multime, ii tot descopar in fiecare zi. Mai descopar noi contracte cu statul. A avut si cu alte institutii de stat: cu AVAS-ul, cu BTT-ul ... are o multime. (...) Au venit oamenii si mi-au spus", a spus premierul, conform Agerpres, care citeaza B1tv, mentionand ca stie de "vreo 11 contracte" cu BTT.

Ponta a comparat-o pe Alina Gorghiu cu liberala Mona Musca, retrasa din politica dupa decizia CNSAS de colaborator al fostei Securitati.

"La un moment dat o asemuiam pe doamna Gorghiu cu doamna Udrea si dupa aia mi-am dat seama ca nu e asa. Totusi, doamna Udrea facea stiri ... Acum o asemuiesc cu doamna Mona Musca. stiti ca doamna Mona Musca a fost cea care lupta cu securistii ... si in final s-a dovedit ... n-am dovedit eu ... Doamna Gorghiu lupta atat de tare cu contractele tocmai pentru ca era cea care avea cele mai multe contracte. (...) La toate selectiile de oferte era doamna Gorghiu cu domnul Sova. De obicei castiga doamna Gorghiu", a detaliat prim-ministrul.

In replica, copresedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe contul personal de pe Facebook ca a mai raspuns o data la aceste acuzatii si ca, de fapt, se incearca deturnarea atentiei opiniei publice.

Citește și
alina gorghiu agerpres
Alina Gorghiu: "PNL ii va cere lui Victor Ponta in fiecare zi demisia". Liberalii vor alegeri anticipate
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Dupa motiunea de cenzura este posibil sa fi vazut in unele publicatii sau la unele televiziuni pro Ponta o reluare si o dezvoltare a unor acuzatii fara fundament la adresa mea, generate de oameni politici, anchetati, inculpati sau trimisi in judecata.

Prima oara semnalul a fost dat de senatorul Dan Sova de la tribuna Parlamentului, acum de catre partenerul de afaceri al senatorului, Premierul Romaniei, Victor Ponta, colegul de dosar, tot de la tribuna Parlamentului. De fiecare data, aceste acuzatii si insinuari au fost lansate in momentul in care cei doi au fost pusi in situatia de a raspunde institutional in fata faptelor de coruptie relevate de justitie.

Scopul lor comun este de a muta atentia de la problemele pe care le intampina precum si de a discredita imaginea PNL si a liderilor sai. Am raspuns intr-o prima faza tuturor acuzatiilor. De aceasta data am refuzat sa reiau explicatiile cerute de aceleasi publicatii si televiziuni. Am refuzat sa le raspund pentru ca stiam ca vor fi rastalmacite si nu as fi facut decat sa intretin un dialog cu oameni care nu voiau sa auda, ci sa se foloseasca de numele meu pentru a amplifica subiectele comandate politic de tripleta de aur a PSD Ponta-Sova-Ghita.

Singurul lucru care ma deranjeaza real este asocierea cu Traian Basescu sau cu grupari care ar fi girate de fostul Presedinte. Este o noutate pe cat de creativa a tripletei amintite, pe atat de jignitoare la adresa mea. Revenind in registrul serios, romanii au mai fost martori, in nenumarate randuri, la manipulari si diversiuni din partea acestora. Slava cerului ca exista si Facebook. Aici comunicarea este directa, nu mediata.

Va informez ca am demarat deja pregatirile pentru actionarea in instanta a persoanelor si institutiilor media care alimenteaza, propaga si reiau informatii false. Toate acuzatiile lor sunt bazate pe date false, asocieri contextuale si informatii eronate.

Confunda institutiile intre ele, se fac ca nu stiu sa citeasca declaratii de avere si de interese, imi atribuie cunostinte cu persoane pe care nu le-am intalnit niciodata. De exemplu, contractul unei societati de avocatura a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o alta institutie, iar eu nu activam in acel moment in cadrul societatii de avocatura. Aceste informatii sunt confirmate de documente oficiale emise de catre Baroul Bucuresti si de evidentele fiscale pe baza carora au fost completate declaratiile de avere.

Inaintea motiunii de cenzura am fost amenintata public de catre Ministrul Justitiei, ruda cu Victor Ponta, ca opinia publica va afla in curand cine este Alina Gorghiu. Iata inca o dovada ca este o campanie premeditata si politica. Sunt curioasa daca in implementarea acestei campanii au fost folositi si angajati ai statului, consilieri ai Prim-ministrului, platiti din bani publici.
in privinta mea, lucrurile stau foarte clar: daca Victor Ponta, Dan sova, Sebastian Ghita si asociatii lor politici vor dovedi ca 0,00001% din acuzatiile pe care le raspandesc sunt adevarate voi parasi nu doar functiile politice, ci ma voi retrage din viata politica. Vor face si ei la fel, in caz contrar? Stim bine ca nu. Acesti oameni nu au decat apucaturi mafiote, nu stiu decat sa ameninte, sa incerce intimidarea si sa minta."
- a scris Alina Gorghiu pe reteaua de socializare.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Femeile liberale il reclama pe Ponta pentru afirmatia despre
Femeile liberale il reclama pe Ponta pentru afirmatia despre "hienele raraite": "A adus atingere demnitatii Alinei Gorghiu"

Organizatia de femei a PNL a depus o petitie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin care cere sanctionarea lui Victor Ponta "din cauza derapajelor verbale ofensatoare si discriminatorii la adresa femeilor in spatiul public".

Alina Gorghiu:
Alina Gorghiu: "PNL ii va cere lui Victor Ponta in fiecare zi demisia". Liberalii vor alegeri anticipate

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a sustinut sambata o conferinta de presa, in care a vorbit despre acuzatiile care i se aduc lui Victor Ponta.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.