Cum a lansat-o PSD pe Viorica Dăncilă la prezidențiale: citate din Sun Tzu și o "broșă de campanie"

12-10-2019 14:13

Evenimentul de lansare a candidaturii liderului PSD, Viorica Dăncilă, la Preşedinţia României are loc sâmbătă, la Romexpo, în prezenţa liderilor social-democraţi.

Tot sâmbătă a început oficial și campania electorală pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele PSD, a declarat că îşi propune ca şef al statului să transforme instituţia preşedintelui şi Administraţia Prezidenţială într-un simbol al transparenţei şi al bunei-credinţe.

"Candidez pentru că am credinţa unei schimbări profunde care trebuie să aibă loc de la nivelul instituţiei şefului statului spre celelalte instituţii şi am credinţa că va veni momentul ca o femeie să primească şansa să aducă echilibru, un echilibru între instituţii necesar bunăstării oamenilor. Lupta pe care o dau acum este pentru fiecare român care ar vrea să trăiască în pace, care ar vrea un trai mai bun şi care vrea stabilitate şi siguranţă pentru ţara sa. Preşedinţia României a fost prea mult timp un turn de fildeş, în care aleşii s-au ascuns de popor, a fost un buncăr al intereselor obscure şi al jocurilor de culise. Îmi doresc să transform instituţia preşedintelui şi Administraţia Prezidenţială într-un simbol al transparenţei şi al bunei-credinţe. Am 10 principii de la care nu mă voi dezice, care vor sta pe masa dialogului atât cu partenerii interni, cât şi cu cei internaţionali, sunt parte a viziunii mele pentru România şi alcătuiesc credinţa mea. Voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă, voi susţine incluziunea socială reală, inclusiv la nivel economic şi cultural ", a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii sale la alegerile prezidenţiale.

De asemenea, premierul interimar al României a citat din cartea generalului chinez Sun Tzu, "Arta Războiului", în timpul discursului său și a ales să poarte la eveniment o broşă cu reprezentarea semnului său de campanie, intitulată "Inima Românească".

"Este o broşă specială, se numeşte 'Inima românească'. Sper ca fiecare să poarte această broşă în campanie şi după, pentru că atunci când mergem pe un drum trebuie să avem o inimă românească", le-a spus ea jurnaliştilor.

La eveniment este prezent şi soţul Vioricăi Dăncilă.

"Soţul meu mereu a fost mereu alături de mine, familia mea a fost mereu alături de mine. Cred că altfel ar fi foarte greu să faci politică. Au fost alături de mine şi la bine, şi la greu. Sunt căsătorită de 36 de ani şi în orice moment al activităţii mele am avut alături de mine pe soţul meu, pe fiul meu. Nu fac politică - soţul meu nu face politică, dar este un om care mă susţine în permanenţă", a menţionat preşedintele PSD.

Evenimentul a avut loc după ce vineri ar fi fost menționată debarcarea Vioricăi Dăncilă. Mai mulți lideri PSD au luat decizii în biroul lui Marcel Ciolacu.

Surse din partid afirmă că în PSD a apărut, după moţiune, un curent care vrea ca Viorica Dăncilă să plece de la conducerea PSD, odată cu Mihai Fifor, secretarul general al PSD. Vineri, liderii PSD au decis însă că abia după prezidenţiale pot fi luate decizii importante pentru partid. Totuşi, Fifor nu se va mai ocupa de campania Vioricăi Dăncilă.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO