Viorica Dăncilă, despre schimbările din legile justiţiei: „Probabil s-a greşit”


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 07:42
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 07:37
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dancila

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că ”probabil s-a greşit” când s-au făcut modificările la legile justiţiei, fiindcă oficialii români nu au discutat cu instituţiile europene.

Întrebată, miercuri seară, într-o dezbatere electorală la TVR dacă PSD ”a călcat prea tare pedala schimbărilor în justiţie”, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu”.

„Probabil s-a greşit şi pentru faptul că, în momentul în care vrei să faci o schimbare, dacă crezi că este o schimbare bună, trebuia să existe discuţii înainte de a face această schimbare cu instituţiile europene. Ştiu foarte bine că suntem stat membru. Chiar dacă poate au fost lucruri bune, nediscutate înainte, neexplicate au lăsat loc de interpretări şi atunci efectele nu au fost cele dorite”, a afirmat preşedintele PSD, conform News.ro.

De asemenea, întrebată despre poziţia pe care au avut-o socialiştii europeni vizavi de aceste modificări, Dăncilă a explicat că atunci când au văzut că nu există o poziţie unitară a eurodeputaţilor români, ”impresia era că ăştia se ceartă între ei”.

Fostul prim-ministru a sus că a discutat cu oficiali europeni despre abuzurile din justiţia din România, despre protocoalele dintre instituţii din justiţie şi servicii secrete.

În ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Dăncilă spune că trebuie avute discuţii cu Comisia Europeană, dar că este nevoie mai ales să transmitem că un astfel de mecanism trebuie să se aplice ori tuturor statelor membre ori niciunuia.

Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că ”încurajează” menţinerea mecanismului pe justiţie pentru România, spunând că acest lucru ”ne costă pe noi ca şi ţară”.

Sursa: News.ro

Bilanțul întâlnirilor cu presa ale lui Iohannis şi Dăncilă. Ce eşecuri şi-au asumat
Cum se calculează aria cercului. Răspunsul dat de cei doi candidați, Dăncilă și Iohannis
Cum se calculează aria cercului. Răspunsul dat de cei doi candidați, Dăncilă și Iohannis
VIDEO PROTVPLUS.RO