Viorica Dăncilă, despre schimbările din legile justiţiei: „Probabil s-a greşit”
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că ”probabil s-a greşit” când s-au făcut modificările la legile justiţiei, fiindcă oficialii români nu au discutat cu instituţiile europene.
Întrebată, miercuri seară, într-o dezbatere electorală la TVR dacă PSD ”a călcat prea tare pedala schimbărilor în justiţie”, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu ştiu”.
„Probabil s-a greşit şi pentru faptul că, în momentul în care vrei să faci o schimbare, dacă crezi că este o schimbare bună, trebuia să existe discuţii înainte de a face această schimbare cu instituţiile europene. Ştiu foarte bine că suntem stat membru. Chiar dacă poate au fost lucruri bune, nediscutate înainte, neexplicate au lăsat loc de interpretări şi atunci efectele nu au fost cele dorite”, a afirmat preşedintele PSD, conform News.ro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, întrebată despre poziţia pe care au avut-o socialiştii europeni vizavi de aceste modificări, Dăncilă a explicat că atunci când au văzut că nu există o poziţie unitară a eurodeputaţilor români, ”impresia era că ăştia se ceartă între ei”.
Fostul prim-ministru a sus că a discutat cu oficiali europeni despre abuzurile din justiţia din România, despre protocoalele dintre instituţii din justiţie şi servicii secrete.
În ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare, Dăncilă spune că trebuie avute discuţii cu Comisia Europeană, dar că este nevoie mai ales să transmitem că un astfel de mecanism trebuie să se aplice ori tuturor statelor membre ori niciunuia.
Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că ”încurajează” menţinerea mecanismului pe justiţie pentru România, spunând că acest lucru ”ne costă pe noi ca şi ţară”.