Victor Ponta: "Scandalul Dragnea - Toader e un fake, joacă teatru"

Victor Ponta
Pro TV

Liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat, marţi, la Adevărul Live, că scandalul dintre Liviu Dragnea şi Tudorel Toader este „un fake, joacă teatru”.

Ponta a susţinut că Dragnea nu vrea să fie adoptată ordonanţă de urgenţă, pentru că i-ar scăpa şi pe ceilalţi, inclusiv pe Adrian Năstase, ci vrea decizie a Curţii Constituţionale doar pentru procesul lui. Fostul premier a susţinut că în privinţa relaţiei cu Viorica Dăncilă nu mai este teatru, iar aseară l-a văzut deja pe liderul PSD „cu cuţitul în mână”.

„(Scandalul Dragnea-Toader, n.r.) e un fake. Cu siguranţă joacă teatru, pentru că: l-aţi pus dvs. pe dl Toader ministru? Nu. Nici eu nu l-am pus. A fost ministru în Guvernul Grideanu. A căzut Guvernul Grindeanu, după care a venit Guvernul Tudose. Dl Dragnea a zis să rămână tot Toader. A plecat Guvernul Tudose, a venit Guvernul Dăncilă. A zis să rămână tot Toader. După aia a apărut povestea aia că e o moţiune la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Toader, au amânat-o, fiţi atenţi că ce-i facem. După care evident că au votat împotrivă. E un joc”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a susţinut că Liviu Dragnea nu doreşte să fie adoptată OUG pe Codul penal.

„Prin ordonanţele de urgenţă - faimoasele ordonanţe, care cică au ajuns la CSM, am întrebat la CSM şi n-a ajuns nicio ordonanţă - ar însemna să scape de probleme penale nu doar dl Dragnea. Ar însemna să scape lideri actuali ai PSD, pe care dl Dragnea îi ţine: Bă, vedeţi, aveţi dosare, vă rezolv eu problemele! Ar însemna să se poată întoarce în partid de exemplu dl Adrian Năstase, care eu cred că dacă mâine se întoarce în PSD, se face un congres, ia 90% din voturi împotriva lui Dragnea. Ar însemna să scape de probleme penale oameni de afaceri, pe care Dragnea i-a tot prins în campanii: fiţi atenţi, eu vă scap, susţineţi PSD. Ar însemna să scape patronii de media - dl Ghiţă, dl Voiculescu, cine sunt. Or, dl Dragnea nu vrea să scape ceilalţi, că de fapt ăsta e instrumentul prin care îi ţine”, a afirmat Ponta.

Citește și
Liviu Dragnea
Dragnea, despre prezidențiale: ”Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?”
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Relația Dragnea - Dăncilă

Liderul Pro România a precizat că Liviu Dragnea vrea să scape printr-o decizie a CCR pentru procesul lui.

„Dl Dragnea vrea să scape la Curtea Consrtituţională şi mâine vom şti dacă într-adevăr scapă sau nu, printr-o decizie a CCR care să dispună rejudecarea procesului lui, doar al lui, nu la ceilalţi. Numai procesul lui Dragnea se reia de la zero, numai Dragnea este deasupra legii, toţi ceilalţi trebuie să rămână sub şi să aibă probleme”, a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a susţinut însă că liderul PSD nu mai joacă teatru în relaţia cu Viorica Dăncilă.

„L-am văzut cum a făcut cu mine când eram prim-ministru, după aceea cu Grindeanu, după aceea cu Tudose. Îşi aranjează o emisiune, se duce şi zice: nu pot să mă ridic eu la nivelul lui Grindeanu, nu pot eu să-i dau sfaturi lui Tudose, nu pot eu să intru în contradicţie cu dna Dăncilă. Pentru mine asta înseamnă că deja şi-a ascuţit cuţitul şi aşteaptă momentul să i-l bage în rinichi pe la spate. Cu ce l-a supărat dna Dăncilă, nu ştiu, n-am acces. (...) Nu ştiu, faptul că dna Dăncilă la Bruxelles nu se duce să se bată cu Timmermans şi cu ceilalţi, faptul că poate nu-l mai suportă pe Vâlcov. Ceva s-a întâmplat acolo, dar aseară deja i-am văzut cuţitul în mână lui Dragnea”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, într-o emisiune la România TV, că nu îşi permite să intre în divergenţă cu premierul Viorica Dăncilă şi, întrebat dacă e posibil să o înlocuiască pe Dăncilă, Dragnea a replicat că aceasta guvernează bine şi trebuie să rămână acolo, scrie News.ro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dragnea insistă pentru modificarea codurilor penale.
Dragnea insistă pentru modificarea codurilor penale. "S-a generat un scandal inutil"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că săptămâna viitoare trebuie reluată în Parlament dezbaterea asupra modificărilor la codurile penale

Dragnea, despre prezidențiale: ”Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?”
Dragnea, despre prezidențiale: ”Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?”

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, luni seara, într-o emisiune la România TV, când îşi anunţă candidatura la Preşedinţie, el replicând: „Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?”.

Dragnea: Cred că Toader a păcălit PSD. Nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi
Dragnea: Cred că Toader a păcălit PSD. Nu ştiu dacă o fi singur sau au fost doi

Liviu Dragnea a declarat, luni, că membrii PSD s-au lăsat "păcăliți" de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa.

Dragnea:
Dragnea: "Numai un nesimţit" poate să-mi reproşeze că nu vreau ca oamenii să vină la vot

Liviu Dragnea a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe tema referendumului pentru justiție, el spunând că "numai un nesimţit" poate să îi reproşeze că nu vrea să vină oamenii la vot.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.