Viorel Ştefan, respins la Curtea Europeană de Conturi. ”Rezultate slabe în lupta anticorupție”


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 14:16
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 13:53
Categorie: Stiri Politice
Viorel Ştefan

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă - Viorel Ștefan - pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi, potrivit unui comunicat. 

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins luni prin vot candidatura lui Viorel Ștefan și și-a exprimat susținerea pentru candidatul croat. Parlamentarii au respins candidatura lui Viorel Ștefan, membru al Parlamentului din România și vicepremier cu 8 voturi pentru și 12 împotrivă. În timpul audierilor, mai mulți parlamentari europeni au discutat rolul său în rezultatele slabe ale țării cu privire la combaterea corupției, se arată în comunicat.
 

 

Siegfried Mureșan: Cel mai mare eșec al Președinției române a Uniunii Europene

 

”Cel mai mare eșec al Președinției române a Uniunii Europene. Parlamentul European a respins candidatul propus de Guvernul Dăncilă la Curtea de Conturi

Comisia de control bugetar (CONT) a Parlamentului European a respins mai devreme propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi. Candidatul propus de Guvernul Dăncilă a fost Viorel Ștefan, viceprim-ministru fără portofoliu în Guvernul Dăncilă și membru vechi al PSD Galați. România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar.


Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre.


A avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă. Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme de ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă.” a fost mesajul publicat pe Facebook de europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: StirilePROTV

Nouă amânare a raportului privind cererea DNA de urmărire penală a lui Tăriceanu
Ministrul Toader îi răspunde lui Timmermans: ”Să ne respectăm competenţele”
Ministrul Toader îi răspunde lui Timmermans: ”Să ne respectăm competenţele”
VIDEO PROTVPLUS.RO