Dragnea insistă pentru modificarea codurilor penale. "S-a generat un scandal inutil"


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 08:06
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 07:27
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea, declaratii dupa CEX

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că săptămâna viitoare trebuie reluată în Parlament dezbaterea asupra modificărilor la codurile penale

Dragnea a spus, potrivit Agerpres, că este vorba despre legi care trebuie adoptate, având în vedere că au trecut şi printr-un control de constituţionalitate.

"Nu e nicio virgulă în legile justiţiei care mă avantajează pe mine, nu este nicio lege dată care mă avantajează pe mine. Pe de altă parte, nu se discută despre faptul că Înalta Curte, de exemplu, şi nu judecătorii sunt de vină, ci conducerea Înaltei Curţi, nu s-a preocupat să aibă completuri de cinci constituite legal - şi a venit CCR şi a spus asta -, nu s-a preocupat să respecte legea şi să facă completuri de trei specializate pe cazurile de corupţie sau, mă rog, pe cazurile din Legea 71. Deci, problema e nu la ăla care încalcă o lege, ci la ăla care sesizează lucrul ăsta, la asta suntem noi acum în România", a declarat Liviu Dragnea, luni seară, la România Tv, întrebat cum comentează afirmaţiile că se fac legi pentru ca el să scape de problemele pe care le are în justiţie.

Fiind întrebat de ce Guvernul nu adoptă un act normativ care să clarifice situaţia privind legislaţia în justiţie, preşedintele PSD a spus: "Eu nu semnez ordonanţe de urgenţă".

Întrebat dacă din răspunsul său rezultă că premierul Dăncilă şi ministrul Justiţiei nu semnează astfel de acte normative, Dragnea a răspuns: "Păi, nu le-au semnat".

Dragnea îl acuză pe Toader că a oprit modificarea codurilor penale

 

"E atât de simplu, în partid s-a luat o decizie, sigur, pentru unii facultativă (...). Articolele din codurile penale care au fost declarate constituţionale să fie adoptate prin ordonanţe de urgenţă, dintr-un motiv relativ simplu, să nu se mai continue foarte mult cu această dezbatere. (...) Eu am zis (...) că nu mai vreau să discut despre asta, pentru că ne-am lăsat păcăliţi, tot partidul, cred că domnul Toader ne-a păcălit. Nu ştiu dacă a fost singur sau au fost doi, încă nu ştiu, a făcut-o intenţionat, neintenţionat, dar ieşi în ianuarie şi spui 'vreau să adopt ordonanţa aia şi ordonanţa aia'. (...) Nu poţi să ieşi la începutul anului că adopţi o ordonanţă, ridici scandalul până la cer, stăm sub toate gloanţele şi din ţară şi din străinătate, pe ceva care vii şi spui, la un moment dat, 'păi nu mai pot să adopt, că nu se justifică urgenţa'. Şi atunci, s-a şi generat un scandal inutil, s-a şi blocat dezbaterea în Parlament şi atunci mulţi oameni zic: 'domne', dar până la urmă nu ăsta a fost planul'. Bun, s-a închis subiectul. (...) S-a spus explicit că nu se adoptă. Astea sunt legi care trebuie adoptate", a afirmat liderul PSD.

Întrebat când ar urma să fie adoptate modificările la codurile penale, Dragnea a răspuns: "Eu cred că săptămâna viitoare, adică nu cred, săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament, pentru că, mă rog, a fost o greşeală, trebuie trecută peste ea, că se finalizează în această sesiune, că se finalizează la toamnă, la anul, dar aceste legi trebuie adoptate".

"Ele au fost adoptate, prin transparenţă, ele au fost adoptate prin dezbatere, ele au trecut de controlul Curţii Constituţionale. Până la urmă, ce facem? Rămânem cu ele aşa, şchiop? Pentru că ele au avut totuşi 90 şi ceva la sută din amendamente venite de la structurile asociative, de la magistraţi, de la avocaţi", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO