Victor Ponta, catre Guvernul de la Ankara: Turcia poate conta pe Romania ca "aliat militar"

30-10-2012 11:05


Victor Ponta

Victor Ponta a transmis Guvernului de la Ankara ca Turcia poate conta pe Romania ca partener si "aliat militar", avand in vedere problemele inregistrate la frontiera estica, in contextul in care intre Turcia si Siria exista tensiuni la frontiera.

Intr-un discurs sustinut luni seara la festivitatile de celebrare a Zilei Nationale a Turciei, premierul a aratat ca Turcia este cel mai important partener comercial al Romaniei in afara Uniunii Europene. In acest context, el a tinut sa transmita ambasadorului turc si un mesaj politic.

"Cred ca, impreuna, combatand toate obstacolele, vom reusi sa imbunatatim aceasta relatie economica si comerciala, bazandu-ne pe excelenta relatie politica. Vorbind de politica, domnule ambasador, va rog sa transmiteti inca o data Guvernului turc ca, in aceste vremuri dificile pentru dumneavoastra la frontiera estica, poate conta pe Romania, ca partener, aliat militar, prieten, puteti sa va bazati intotdeauna pe noi, in aceste vremuri, dar si in viitor", a spus Ponta.

PRO TV NEWS te tine conectat la toate evenimentele interne si externe aflate in desfasurare. Vezi ce poti urmari ACUM!

El a adaugat ca Romania si Turcia se pot sprijini reciproc si se pot gandi unul la celalalt ca prieteni buni si parteneri la nivel european si mondial, mai ales "in aceasta parte sensibila a lumii in care toti avem nevoie de prieteni si de oameni in care sa putem avea incredere".

Turcia sustine rebelii care lupta impotriva regimului de la Damasc din martie 2011 si gazduieste pe teritoriul sau peste 100.000 de refugiati sirieni. Tensiunile au crescut intre cele doua tari care anterior aveau relatii bune, dupa tirurile siriene de la frontiera, soldate cu moartea a cinci civili turci, la inceputul lunii octombrie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO