Valeriu Zgonea, intalnire cu amasadorul SUA, Hans Klemm: "Am discutat chestiuni politice, dar si despre Codul Penal"

Valeriu Zgonea, Hans Klemm - agerpres

Implementarea Parteneriatului strategic, teme politice, modificari la Codul penal si la Codul de procedura penala in baza directivelor europene au fost cateva dintre subiectele discutate de Valeriu Zgonea si ambasadorul SUA la Bucuresti.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, Hans Klemm, ambasadorul SUA la BUcuresti, au avut, vineri, o intalnire de lucru.

"Am avut o discutie cu domnul ambasador al SUA in Romania cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se intampla cu anumite modificari la Codul penal si la Codul de procedura penala cerute de directivele europene, dar si celelalte care pot sa creeze regrese in progresele Romaniei, ce facem in chestiunile legate de modificarile care pot lua din puterile Agentiei Nationale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante. Multumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanta 109 cu guvernanta corporativa a institutiilor publice si companiilor publice, legile legate de achizitiile publice, care creeaza deja un avantaj pentru toate societatile care sunt in Romania, si stadiul transparentei si predictibilitatii in adoptarea proiectelor de legi care se afla pe agenda Camerei Deputatilor", a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului, dupa intalnirea sa cu ambasadorul american.

El a adaugat ca Hans Klemm este la curent cu faptul ca nu mai face parte din PSD si ca este posibil sa nu mai ocupe functia de presedinte al Camerei Deputatilor si ca i-a spus ambasadorului SUA ca acum "este important pentru Romania ca pasii pe care i-a facut in lupta anticoruptie sa continue".

"Lupta anticoruptie nu a aparut de la partidele de dreapta in Europa, ci a aparut ca element de politica publica apartinand partidelor de stanga, care intotdeauna reprezinta pe cei mai putin avantajati de societate, pe cei care sunt in clasa de mijloc, dar si sub clasa de mijloc. Lupta anticoruptie genereaza o economie solida, genereaza mai multi bani la bugetul de stat si genereaza incredere si stabilitate intre raporturile dintre cetateni si politicieni. Pozitia mea a fost una de bun simt, nu la adresa domnului presedinte Dragnea, ci la adresa unor angajamente pe care noi le-am facut ca societate romaneasca credibila pentru partenerii nostri strategici, dar si pentru cetatenii carora le cerem votul o data la 4 ani. Daca in viata platesti pentru asta, iti asumi ca politician un astfel de gest, dar este important sa aratam ca aceasta clasa politica este una constienta de mesajul pe care cetatenii ni l-au dat in diferite manifestari din lunile trecute si care au cerut o reforma profunda a clasei politice", a incheiat Zgonea.

Citește și
Zgonea ca Zorro
Valeriu Zgonea, la un pas sa fie dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Dragnea: "Cu Zorro nu te joci!"
Citește și...
Valergiu Zgonea, chemat la DNA pentru a fi audiat in dosarul Liei Olguta Vasilescu:
Valergiu Zgonea, chemat la DNA pentru a fi audiat in dosarul Liei Olguta Vasilescu: "Am calitatea de martor"

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost citat vineri, de procurorii DNA, intr-un dosar de coruptie si a dat declaratii in calitate de martor.

Valeriu Zgonea, la un pas sa fie dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Dragnea:
Valeriu Zgonea, la un pas sa fie dat jos de la sefia Camerei Deputatilor. Dragnea: "Cu Zorro nu te joci!"

 Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti ca le-a cerut colegilor sai ''sa ajunga odata cu cererea de revocare a presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, in plenul Parlamentului''.

Recomandări
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale
Cu cât au scăzut prețurile la benzină și motorină în ultima lună, la principalele benzinării. Date oficiale

Prețul carburanților au scăzut în luna august, comparativ cu luna iunie. Preţul mediu al benzinei a scăzut cu 58 de bani, iar al motorinei cu 56 de bani. Prețurile variază însă de la o benzinărie la alta.

România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO
România trimite o a treia aeronavă către Franţa. Imagini cu echipa de pompieri salvatori | GALERIE FOTO & VIDEO

O a treia aeronavă este trimisă, vineri, de România către Franţa, pentru a transporta restul de personal format din pompieri salvatori care vor interveni pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, informează DSU.

Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc
Situație îngrijorătoare în Albena, Bulgaria. Mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit brusc

Situație îngrijorătoare în stațiunea Albena, Bulgaria, unde se organizează zilele acestea un campionat de fotbal pentru juniori la care participă și copii români.