USR: Primăriile din România au plătit 53 de milioane de lei pentru iluminatul festiv

Ultima actualizare: 25-12-2019 10:35
iluminat festiv in Bucuresti
Agerpres

USR a realizat o statistică a sumelor cheltuite de primării pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion şi susţine că s-au plătit 41 de milioane de lei în țară şi 12 milioane de lei în Bucureşti.

”41 de milioane de lei + 12 milioane de lei în Capitală. Atât costă anul acesta iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, plătite de primării.

Sau cel puţin atât apare în sistemul de achiziţii publice. USR păstrează tradiţia de a prezenta în fiecare an cheltuielile pe care le fac primăriile din toată ţara cu iluminatul festiv şi artificiile. Este al treilea an în care colegul nostru Florin Pop realizează o hartă interactivă cu toate licitaţiile şi achiziţiile directe din sistemul SICAP. Lipsesc unele, cum ar fi cele 12 milioane plătite de doamna Firea prin una dintre companiile municipale, evitând astfel sistemul de achiziţii publice.

În schimb, ştim că în Constanţa Primăria a plătit peste 4,5 milioane pentru ornamente! În topul cheltuielilor cu sume peste 500.000 de lei pentru ornamente sunt şi Galaţi, Cernavodă, Blaj, Buzău, Sibiu”, au scris reprezentanţii USR, marţi seară, pe pagina oficială de Facebook.

FOTO: iluminat festiv în București

Potrivit acestora, în Bucureşti, ”pe lângă milioanele de luminiţele puse de doamna Firea, primarii din sectoarele 4 şi 6 au ţinut să mai plătească câte 640.000 şi respectiv 530.000 de lei pentru ornamente suplimentare”.

Risipa banilor publici trebuie să înceteze, anul viitor urmează alegerile locale şi avem şansă să schimbăm primarii care au urmat modelul Gabrielei Firea şi în loc de investiţii serioase au tocat banii pe luminiţe sau borduri”, au mai transmis reprezentanţii USR, potrivit News.ro.

CITIȚI ȘI: Viena cheltuie de două ori mai puțin decât Bucureștiul pentru luminițele de Crăciun: „Nu suntem atât de bogați”

FOTO: iluminat festiv în Iași

O parte din achiziţiile de iluminat festiv si artificii din instituţiile publice din ţară

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO