Inițiativa ”Fără penali” a fost, din nou, blocată în Senat. Barna: ”Au mințit. Au boicotat”

USR, fara penali
Agerpres

Inițiativa ”Fără penali în funcții publice” a fost, din nou, blocată în Senat, după ce USR PLUS a cerut organizarea unei noi şedinţe de plen a Senatului, exclusiv pentru votarea sa.

Biroul permanent al Senatului nu s-a mai reunit joi, din lipsă de cvorum.

Potrivit liderului grupului USR din Senat, Radu Mihail, citat de Agerpres, la şedinţă s-au prezentat doar preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, şi secretarul Biroului permanent, George Dircă (USR).

Liberalii au anunţat că au boicotat şedinţa Biroului permanent al Senatului, pe motiv că PSD, care are majoritate, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituţiei.

"PNL a boicotat şedinţa conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca iniţiativa 'Fără penali' să fie adoptată! În acest moment, PSD - 'groparul justiţiei', autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituţiei, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari. Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puţin de jumătate din senatori sunt în momentul de faţă membri PSD) de-abia aşteaptă să voteze împotriva proiectului 'Fără penali'. (...) Spre deosebire de alţii, noi nu avem încredere în PSD şi azi există riscul ca iniţiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloşiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat şi ilegitim", se arată într-o postare a PNL, pe Facebook.

Citește și
Dan Barna
Barna: Miercuri e ziua adevărului. Vot final în Parlament pe inițiativa „Fără penali în funcții publice”
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Liberalii afirmă că garantează adoptarea, "odată cu învestirea noului Parlament", a iniţiativei "Fără penali" şi a propunerii de revizuire a Constituţiei în conformitate cu referendumul pe justiţie iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis din 26 mai 2019 şi votat de peste 6 milioane de români.

Anterior, liderul grupului USR din Senat a depus o solicitare pentru convocarea Biroului permanent, pentru a se decide organizarea unui plen în vederea adoptării iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei "Fără penali în funcţii publice".

Dan Barna: ”Au mințit. Au boicotat. Au sfidat”

 

În replicăDan Barna, copreşedinte al alianţei, a reproşat PSD, PNL și UDMR că au mințit și că au boicotat inițiaitiva legislativă.

”Au mințit. Au boicotat. Au sfidat. Astăzi a fost momentul adevărului: vechile partide PSD, PNL și UDMR au boicotat referendumul Fără Penali. USR a solicitat în această dimineața convocarea unui nou Birou Permanent la ora 12:00 pentru a decide organizarea unui plen cu un singur punct pe ordinea de zi: adoptarea inițiativei Fără Penali. Solicitarea USR a fost acceptată pentru ora 12:00. PSD, PNL și UDMR nu au venit.

Pretexte, scuze, explicații, orice ca să nu se întâmple. Realitatea e simplă și fiecare român o vede: au boicotat Fără Penali în Funcții Publice.” - a transmis Barna pe Facebook.

Miercuri, 11 noiembrie, ședinţa plenului Senatului de miercuri, pe a cărei ordine de zi era înscrisă această iniţiativă, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. Aflați în campanie electorală, parlamentarii s-au făcut încă o dată că votează inițiativa "Fără penali în funcții publice".

Proiectul este de doi ani în sertarele lor, iar PSD se laudă că îl susține ca să ajungă lege. Doar că tocmai miercuri, când ar fi trebuit să îl și voteze, social-democrații au cerut, pentru prima oară în pandemie, prezența fizică obligatorie la vot. Mulți senatori nu se aflau, însă, în Parlament.

Așa că USR și PNL au boicotat ședința. La final, plenul s-a suspendat și toate proiectele au rămas în aer.

USR și-ar fi dorit ca referendumul de modificare a Constituției să se desfășoare simultan cu alegerile parlamentare.

Candidați cu probleme penale la alegerile parlamentare

 

Condamnaţi la închisoare, incompatibili sau inculpaţi în dosare - aceștia se regăsesc şi anul acesta în rândul candidaţilor pentru Parlament.

Liderii partidelor politice s-au lăudat că nu mai susţin oameni certaţi cu legea, dar listele îi contrazic.

Liberalii vor să promoveze ca deputat un personaj incompatibil, condamnat la închisoare. În tot acest timp, cei de PSD susţin foşti miniştri cercetaţi de DNA, iar cei care n-au mai avut loc pe listele lor au mers la partidul lui Victor Ponta. DETALII AICI.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Scandal în Senat, ”Fără penali în funcții publice”. Barna: ”PSD şi PNL mimează preocuparea”
Scandal în Senat, ”Fără penali în funcții publice”. Barna: ”PSD şi PNL mimează preocuparea”

Inițiativa legislativă ”Fără Penali în funcții publice” a fost, miercuri, pe ordinea de zi a Senatului, însă plenul a fost suspendat din lipsă de cvorum, după ce parlamentarii USR au decis să nu participe, în semn de protest.

Barna: Miercuri e ziua adevărului. Vot final în Parlament pe inițiativa „Fără penali în funcții publice”
Barna: Miercuri e ziua adevărului. Vot final în Parlament pe inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, precizează că iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" a fost pusă pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Senatului şi că adoptarea ei depinde de PSD şi PNL.

Comisia de constituţionalitate, aviz favorabil inițiativei ”Fără penali în funcții publice”
Comisia de constituţionalitate, aviz favorabil inițiativei ”Fără penali în funcții publice”

Comisia de constituţionalitate a acordat marţi raport favorabil pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României ''Fără penali în funcţii publice'.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.