USR: Decizia CCR privind Codul Administrativ este o victorie în lupta anticorupție
USR consideră că decizia CCR, care a declarat Codul Administrativ neconstituțional în ansamblu, este o victorie în lupta anticorupție.
USR susține că planul PSD-ALDE era să renunțe la toate criteriile de integritate și performanță și să politizeze întreaga administrație.
”Am fost singurul partid care a spus că acest Cod Administrativ nu era necesar. Mă bucur că nu vor intra în vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean, numirile politice în administrație și luarea deciziilor de patrimoniu cu doar 50%+1 din totalul consilierilor locali/județeni în funcție (în loc de 2/3). USR susține că administrația publică trebuie să lucreze în interesul cetățenilor, nu al politicienilor, și asta se poate observa din legile și amendamentele pe care noi le depunem mereu în Parlament”, a declarat senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia speciale pentru elaborarea Codului Administrativ, potrivit unui comunicat.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În comisia specială, USR a depus sute de amendamente la Codul Administrativ pentru a păstra administrația publică curată, departe de interesele partidelor sau ale grupurilor de interese de orice fel.
Majoritatea PSD-ALDE-UMDE s-a impus, însă, prin vot.
Codul Administrativ a fost votat alături de Codul Penal în sesiunea extraordinară de la începutul lunii iulie, iar USR a atacat legea la CCR cu ajutorul PMP și al deputaților neafiliați.
Doar trei deputați PNL au acceptat să semneze sesizarea.
La începutul lunii iulie, proiectul Codului administrativ a fost supus dezbaterii şi votului în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, fiind adoptat.
Prin această lege, primarii urmau să primească pensii speciale. Mai mult, aleşii locali ar fi putut să dețină în paralel propriile afaceri.
Textul a fost intens criticat de opoziţie, în timp ce puterea a susţinut că administraţia va funcţiona mai eficient.
Sursa: Pro TV
Etichete: CCR, USR, curtea constitutionala, primari, coruptie, codul administrativ,
Dată publicare:
06-11-2018 17:06