USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu motiunea de cenzura

07-03-2011 14:41

USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu m...
USL este gata sa incerce daramarea Guvernului cu m...

Conducerea USL a aprobat astazi introducerea motiunii de cenzura la angajarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii. Victor Ponta a precizat ca este a 11-a oara cand actualul Executiv isi asuma raspunderea pe un pachet de legi.

"Din punctul nostru de vedere, era obligatia absoluta de a incerca sa oprim adoptarea codului Boc, care va duce la trei rezultate: salarii mai mici, somaj mai mare, firme falimentare. Acesta e si titlul motiunii. Parlamentarii USL vor vota aceasta motiune de cenzura", a spus Victor Ponta.

El a anuntat, totodata, ca Guvernul Boc foloseste pentru a 11-a oara procedura de angajare a raspunderii.

"E o procedura anormala care denota un Guvern fara sustinere, incapabil sa isi treaca prin majoritate parlamentara legile", a spus co-presedintele USL.

Pe de alta parte, Ponta a apus ca asteapta ca macar o parte dintre parlamentarii puterii sa aiba curaj si demnitate, sa se ridice din banci inpotriva ordinelor de partid si sa-si faca datoria fata de cei care i-au trimis in Parlament.

Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, marti, 8 martie.

Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO