USL asteapta raspunsul premierului Emil Boc, ca sa stie daca voteaza bugetul de stat pe 2012
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca PSD si PNL asteapta in continuare raspunsul prim-ministrului la cele 10 propuneri ale USL la proiectul de buget pe 2012, pentru a vedea daca voteaza documentul.
Ponta a spus ca USL doreste un dialog cu Guvernul pe proiectul de buget de stat pentru 2012, astfel ca astepta raspunsul premierului Emil Boc.
"Noi asteptam raspunsul premierului si il asteptam si pe ministrul de Finante cu explicatii legate de bugetul pentru 2012, pentru a vedea daca votam bugetul. Declaratiile pe care Traian Igas le-a facut la adresa mea sunt pe langa tema si nu ma intereseaza", a declarat presedintele PSD, citat de Mediafax.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Victor Ponta a participat, duminica, la inaugurarea sediului de campanie al PSD Sector 3. La eveniment, unde simpatizantilor prezenti li s-a oferit si sampanie, au mai fost prezenti coordonatorul PSD Sector 3, Robert Negoita, seful de campanie al PSD pe Bucuresti, Miron Mitrea, si deputatul Eugen Bejinariu.
USL propune, pentru bugetul pe 2012, cinci masuri sociale cu impact negativ asupra veniturilor bugetare si cinci masuri complementare de reducere a cheltuielilor bugetare.
Cele cinci masuri sunt reducerea CAS, revenirea TVA la 19% printr-o etapizare multianuala, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, mentinerea surselor de finantare pentru proiectele cu fonduri europene, respectarea legii privind indexarea pensiilor cu rata inflatiei.
Celelalte cinci masuri anuntate de Ponta, de reducere a cheltuielilor bugetare, sunt: reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, suspendarea programului PNDI de "investitii cu destinatie strict politica", interdictia ca Fondul de rezerva al prim-ministrului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati locale pe criterii politice, pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si asigurarea cotelor de cofinantare la proiectele europene.