Premierul Ungureanu ar fi TRANTIT USA dupa o sedinta a coalitiei. Udrea: "Asta e pe surse de la PSD"
Ungureanu a iesit suparat din sedinta coalitiei si a cerut ministrilor Justitiei si Finantelor sa paraseasca si ei sala. Liderii partidelor de la putere au spus ca vin la vot in Parlament doar daca Guvernul decide anumite alocari bugetare.
Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, ca nu a fost nicio tensiune in sedinta coalitiei, ea sustinand ca toti participantii au plecat atunci cand s-a incheiat sedinta.
Intrebata daca premierul Ungureanu a parasit sedinta coalitiei inainte de terminarea acesteia, Elena Udrea a raspuns: "Nu, am plecat cu totii cand s-a terminat sedinta, in jur de ora 11.00. Deci, nu exista, cred ca asta e pe surse de la PSD".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, intrebata daca PDL a cerut la sedinta coalitiei bani pentru primarii, Udrea a spus ca nu s-a dezbatut nimic in plus fata de discutiile pe care membrii coalitiei le au de obicei.
Premierul aproape ca a trantit usa salii in care avea loc, luni, sedinta coalitiei si a spus ca nu raspunde la presiuni.
"Nu mai discut in contextul acesta. Faceti presiuni prea mari", a zis aproape textual Ungureanu.
El le-a cerut sa iasa din sala si ministrilor Justitiei, Catalin Predoiu, si Finantelor, Bogdan Dragoi, prezenti si ei la discutii, au relatat pentru Mediafax surse politice.
Acestea sustin ca premierul a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi conditionat prezenta la vot in Parlament pentru sustinerea initiativelor legislative ale Guvernului de solicitarea ca seful Guvernului sa dispuna alocarea de fonduri bugetare catre anumite circumscriptii electorale.
Premierul le-a spus acestora ca nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifica si ca solicitarile nu pot fi indeplinite, dar liderii coalitiei ar fi replicat ca "pe vremea fostului Guvern se putea", sustin sursele citate.
Potrivit acestora, lista cu solicitari cuprinde in special alocari pentru localitatile aflate in circumscriptiile electorale in care au fost alesi deputatii si senatorii partidelor aflate la putere.
"Nu este vorba de sume foarte mari, ci de hotarari de guvern cu sume mici, gen bani pentru biserici. Un interes mai mare s-a aratat pentru circumscriptiile parlamentarilor, pentru alegerile generale, decat pentru primarii angajati in alegeri locale", au spus sursele citate.
In urma cu doua saptamani, pe ordinea de zi a sedintei de guvern s-a aflat un proiect de hotarare care prevedea alocarea catre mai multe primarii a catorva zeci de milioane de lei, bani luati din Fondul de rezerva aflat la dispozitia primului-ministru.
Documentul nu a fost insa aprobat in Guvern, premierul cerand amanarea actului normativ.