Premierul Ungureanu l-a demis pe directorul Transelectrica pentru proasta comunicare

Ultima actualizare: 26-09-2012 19:45
Mihai Razvan Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a solicitat ministrului Economiei sa il demita din functie pe directorul general al companiei Transelectrica, Horia Hahaianu. Ministerul a anunta imediat ca a pus in aplicare cererea.

 

"Sefului Transelectrica i s-au reprosat proasta comunicare in privinta resurselor energetice ale tarii si faptul ca dinspre companie au fost lansate declaratii contradictorii, care au creat panica", au aratat sursele.

Transelectrica a anuntat, vineri, ca "din cauza deficitului de energie electrica" din Sistemul Energetic National-SEN (secete prelungite, temperaturi foarte scazute, scaderea cotelor in lacurile de acumulare, reducerea stocurilor de carbune, paaura si gaze naturale), in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export.

Compania a mai anuntat, ca, de asemenea, nu exista rezervele necesare unei functionari sigure a SEN, astfel ca Transelectrica SA este nevoita sa aplice reducerea graficelor de export conform procedurii operationale.

Luni, Transelectrica a difuzat un alt comunicat, in care arata ca, la ora actuala Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie in regim normal a populatiei.

Stirea este in curs de actualizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO