Fostii ministrii au predat stafeta. Gafa de la Economie:" Colegii de la presa poate sa zambeasca"

10-02-2012 19:43


Noii ministri ai Cabinetului Ungureanu si-au preluat birourile de la cei pe care i-au inlocuit. Seful lor s-a plimbat de la un minister la altul ca sa-i traseze fiecaruia sarcini precise.

Abia instalat la Interne, Gabriel Berca a trimis trupe de jandarmi in judetele Vrancea si Buzau ca sa-i scoata pe oameni din nameti.

La ora 09.00 dimineata premierul Ungureanu a ajuns la sediul Ministerului Administratiei si Internelor. In prezenta sefilor de arme si a secretarilor de stat, Gabriel Berca si-a preluat mandatul de la Traian Igas.

"Avem nevoie in activitatea noastra nu de discursuri, ci de actiune. Transmit pe aceasta cale un mesaj de incredere fiecarui angajat al ministerului din Romania", a spus Gabriel Berca, ministrul de Interne.

Despre prioritati a vorbit premierul.

"Avem nevoie de alegeri corecte, avem nevoie de alegeri in cadrele legii", a spus Ungureanu.

De la Interne, premierul a mers in apropiere, la Ministerul Muncii.

Emotionata, Claudia Boghicevici, singura femeie din noul guvern, a anuntat ca prioritatea mandatului sau este reforma in domeniul asistentei sociale.

Excursia pe la ministere a premierului a continuat la Agricultura. Surprinzator, Valeriu Tabara a fost mai emotionat decat succesorul sau.

Urmatorul popas, Ministerul Educatiei. Aici, atmosfera a fost destinsa de fostul ministru Daniel Funeriu, numit consilier prezidential.

"Continuati sa faceti pasi inainte. Si, ca un ultim indemn, nu uitati sa faceti cat mai mult sport", a spus Funeriu.

Iar la turism, Elena Udrea i-a predat stafeta lui Cristian Petrescu, tot in prezenta lui Ungureanu.

Dupa ce si-a insirat realizarile la sefia ministerului, Udrea a concluzionat: "Ca femeie am reusit sa demonstrez ca poti minci la fel de mult, la fel de bine ca un barbat intr-un guvern".

Asa ca noului ministru nu i-a ramas decat sa anunte ca nu va abandona proiectele incepute.

Dupa amiaza, Ungureanu a mers la Comunicatii, apoi la Economie. Aici fostul ministru i-a predat stafeta lui Lucian Bode. Ion Ariton a reusit sa atraga atentia tuturor cu o fraza care nu respecta nici o regula gramaticala: "Sunt mandru ca plec. Colegii de la presa poate sa zambeasca".

Schimbul de stafeta Ialomitianu - Dragoi de la sefia Finantelor s-a facut sub semnul prieteniei.

Noul ministrul - fost secretar de stat in minister - sustine ca stie perfect ce il asteapta: "Cresterea veniturilor bugetare va fi facuta printr-o colectare mai buna si bineinteles o evaziune in scadere".

Catre seara si Anca Boagiu si-a facut bagajele de la Ministerul Transporturilor. Si-a luat florile si o icoana a Sfantului Andrei, lucrata la Ierusalim.

Noului ministru i-a lasat echipamentul de protectie pentru inspectia autostrazilor in lucru, cateva icoane si "un program foarte ambitios de construcite de autostrazi".

Cel mai tanar membru al Cabinetului Ungureanu sustine insa ca nu este apasat de responsabilitati.

"Am performat peste tot pe unde am fost si am determinarea s-o fac si in acest minister", a spus Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO