Udrea: Germania si-a schimbat pozitia in privinta Schengen din cauza raportului MCV

03-03-2013 15:08

Elena Udrea

Elena Udrea a spus ca Germania si-a schimbat pozitia in privinta intrarii Romaniei in Schengen din cauza raportului MCV si ca actuala putere a avut o atitudine rasfatata, neacceptand propunerile sefului statului.


Elena Udrea a spus ca in luna decembrie Germania a fost de acord sa se discute intrarea Romaniei in Schengen la Consiliul JAI de saptamana viitoare si deci avea toata disponibilitatea de a acorda tarii noastre votul sa intre in Schengen, relateaza Mediafax.

"Faptul ca intre timp exista aceasta pozitie a Germaniei este evident ca se datoreaza raportului MCV, faptului ca actuala putere nu a reusit sa convinga ca este ferma pe drumul independentei justitiei, sunt si avantaje ale parlamentarilor si, de asemnea, imi amintesc ca a existat o scrisoare a presedintelui in care a cerut sa fie scosi ministrii cu dosare din Guvern, sa se aprobe legea statutului parlamentarilor fara privilegii, sa se introduca retroactiv cele doua Coduri.

Erau lucruri care daca s-ar fi facut asa cum Traian Basescu a cerut, probabil ca astazi am fi avut sanse ca Guvernul sa fie alaturi de Romania", a declarat, duminica, Elena Udrea.

Ea a aratat ca "atitudinea aceasta rasfatata a actualei puteri, a liderilor USL, faptul ca tot timpul gaseste pricini si motive de replici atunci cand se spun lucruri realiste si corecte, arata lipsa de experienta in ceea ce priveste relatiile internationale".

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat intr-un interviu pentru Spiegel ca va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO