Traian Basescu: Daca ANAF vrea sa fie corect, trebuie sa publice si lista datoriilor statului catre firme si persoane fizice
Fostul presedinte Traian Basescu afirma, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca daca ANAF vrea sa fie corect trebuie sa publice si lista datoriilor statului fata de firme si persoane fizice.
''Asa ar fi corect. 1. ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect. 2. Urmeaza sa fie publicata lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect . 3. Daca ANAF vrea sa fie corect pana la capat, trebuie sa publice si lista datoriilor statului fata de firme si persoane fizice (ex: datorii la rambursari TVA, neachitarea subventiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme romanesti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despagubiri pentru condamnari la CEDO, rambursari stabilite de instante cu privire la incasarea abuziva a taxei de mediu achitata de posesorii de autoturisme etc, etc). Asa ar fi corect'', a scris Basescu, duminica, pe pagina sa de Facebook.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat, la 11 mai, lista cu micii datornici la bugetul general consolidat, din care reiese ca 144.829 de contribuabili mici si institutii publice aveau restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, suma totala a datoriilor fiind de 77,11 miliarde de lei, din care 81% (62,46 miliarde de lei) reprezinta arierate nerecuperabile. European Food, Complexul Energetic Hunedoara si Societatea Romana de Televiziune sunt cei mai mari datornici la bugetul de stat, potrivit datelor publicate, pe 3 mai, de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Potrivit ANAF, 186 de mari contribuabili, cu restante de peste 100.000 lei, inregistreaza obligatii fiscale totale de 2,60 miliarde de lei, din care 1,92 miliarde de lei obligatii de plata principale si 684 milioane de lei obligatii accesorii.