Facebook si Google, investigate de Fisc. Presedinte ANAF: Verificam daca veniturile de aici sunt vizibile si declarate
Facebook, Google si alte companii din industria online, care nu sunt inregistrate in Romania, sunt investigate de ANAF, potrivit presedintelui institutiei Dragos Doros.
Seful Fiscului a declarat pentru Digi24 ca se incearca identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, dar care nu se reflecta in declaratii de impozite la noi, pentru a putea fi taxate corespunzator.
"Platesc ceva taxe, dar ele se afla in acelasi pool de analiza in felul in care platesc taxe si ar trebui sa plateasca taxe. O sa vedem in urma analizei daca ar trebui sau nu sa plateasca mai multe taxe, dar scopul pentru care facem aceasta analiza este evident ca da, credem ca da", a declarat Dragos Doros.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Trebuie sa identificam sursele de venit si daca acele surse de venit pe care le realizeaza nu doar aceste doua companii, e vorba de industria online, aici avem discutii mai complicate si mai complexe, e vorba si de site-urile de vanzari online s.a.m.d., toate astea se afla in vizorul nostru", a dat asigurari seful Fiscului.
"Daca acele venituri care se localizeaza pe teritoriul Romaniei, dar ele - prin plati electronice sau alte mecanisme - nu sunt vizibile sau declarate, noi sa le impozitam in Romania", a explicat Dragos Doros.
De notat ca Google si Facebook consuma o parte insemnata a bugetelor de publicitate online din Romania (unele estimari sustin ca au peste jumatate din piata), iar multi publisheri si agentii de publicitate se plang de concurenta neloiala din partea gigantilor online, spunand ca taxele si impozitele scazute platite de aceste companii in afara Romaniei le permit sa practice preturi de dumping.
In ultimii ani, in mai multe tari europene au avut loc initiative similare ale institutiilor de administrare fiscala.