Teodor Meleșcanu, incident la DNA cu protestatarul ”Ceaușescu”: ”Să vă fie rușine”
Fostul președinte al Senatului și ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, a fost luat la întrebări, joi, de protestatarul Marian Moroşanu, cunoscut și ca ”Ceaușescu”.
Meleșcanu a fost abordat de protestatar după ce a fost audiat la sediul DNA în calitate de martor, în ancheta legată de poziţia agentului guvernamental al României în faţa Curţii europene a drepturilor omului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Marian Moroşanu a ținut să-i dea fostului ministru un dosar cu numele tuturor celor care au fost împușcați în timpul revoluției din decembrie 1989, după ce Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a declanşat o investigaţie care îl vizează pe Meleşcanu pentru activitatea sa ca reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989.
Marian Moroșanu ”Ceaușescu”: ”Am o întrebare: în 89, când erați în ambasada Austriei, spuneați o chestie, că în România nu a fost împușcat nimeni. Aveți aici un dosar cu cei împușcați în 89 de Partidul Comunist. Să vă fie rușine, pentru că mințiți.”
Fostul președinte al Senatului a încercat de câteva ori să îi răspundă lui ”Ceaușescu”, însă nu a reușit din cauza avocatei sale, care, pe tot parcursul acestei discuții, a încercat să-l blocheze pe protestar.
Teodor Meleșcanu: ”Eu am spus următoarele. Am spus că dacă ..”
Potrivit Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Meleșcanu este cercetat cu privire la împrejurările și condițiile în care ”a acționat, ca reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989, în contextul săvârșirii de infracțiuni contra umanității de către autoritățile regimului comunist în timpul evenimentelor de la Timișoara, soldate cu numeroase pierderi de vieți omenești și rănirea gravă a multor persoane”.