Tăriceanu își continuă lupta cu DNA: ”Acest demers are un scop: să mă intimideze”

27-11-2018 12:51

Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Senatului

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat într-o conferință de presă că nu se lasă intimidat de demersurile procurorilor anticorupție, care au cerut Senatului să încuviințeze începerea urmăririi sale penale. 

Liderul ALDE susține că acțiunea procurorilor DNA are ”un efect pervers”, care ”dă impresia că Guvernul este incapabil”.

Acest demers al procurorilor are un scop bine definit. Să mă intimideze în lupta mea pentru a semnala abuzurile din justiție. Acest demers are menirea de amplifica concluzia din societate, are un efect pervers. Dă impresia oamenilor că Parlamentul e plin de corupți, că Guvernul e incapabil, că primarii nu conduc localitățile decât în beneficiul propriu. Atunci nu e mai bine că România să fie condusă de 100 de procurori vânjoși cu ochi albaștri?

Asta a fost esența demersului în ultimii 10 ani ale așa ziselor instituții care combat anticorupția..

Nu mă intimidează acest demers, nu abandonez lupta pe care am început-o, pentru o justiție corectă, care să se bazeze numai pe lege.

Voi continua demersurile pe care le-am întreprins cu colegii mei pentru reformarea justiției. Trebuie aduse corecturile necesare, în așa fel încât să nu mai permitem ca acțiunile procurorilor să fie discreționare și să afecteze viețile cetățenilor din România.

Știți foarte bine că sunt numeroși cetățeni care în final și-au găsit dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.” - a spus Tăriceanu.

Declarațiile sale vin la scurt timp după ce preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat că marţea viitoare senatorii jurişti vor da un vot cu privire la cererea de începere a urmării penale a DNA formulată în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Raportul urmând a fi depus la Biroul permanent imediat după dezbatere.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26