Surse: Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi


Ultimul update: Miercuri 15 Ianuarie 2020 18:53
Data publicarii: Miercuri 15 Ianuarie 2020 18:34
Categorie: Stiri Politice
Românii votează în secțiile de votare din țară pentru alegerile prezidențiale 2019, turul 2 - 4

Guvernul își va asuma răspunderea pe adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi, afirmă surse de la Palatul Victoria.

Legea privind alegerea primarilor în două tururi nu va fi adoptată prin Ordonanţă de Urgenţă, ci prin asumarea răspunderii, au precizat surse din Guvern pentru Ştirile ProTV. Unul dintre cele mai importante motive este acela că o OUG ar fi uşor de contestat, iar asumarea răspunderii este varianta cea mai rapidă.

Alegerea primarilor în două tururi a fost una dintre condiţiile cu care liberalii şi-au câştigat susţinerea USR, PMP şi ALDE şi au reuşit să dea jos guvernul Dăncilă. Comisia de cod electoral este condusă de un senator ALDE, Viorel Bădulescu, şi ar putea avea un rol decisiv dacă Guvernul alege varianta asumării răspunderii, aşa cum s-a discutat miercuri. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, tot miercuri, că Guvernul va promova, "în foarte scurt timp", o legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. El nu a oferit însă detalii privind procedura de legiferare. spunând că aceasta este responsabilitatea Guvernului.

Marţi, conducerea PSD a anunţat că va trimite o scrisoare partenerilor externi ai României, în care este prezentat punctul de vedere al partidului cu privire la intenţia Guvernului Orban şi a forţelor politice care îl sprijină de a iniţia o schimbare a legilor electorale cu câteva luni înainte de alegeri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33