Stolojan, invins de atributiile excesive ale Colegiului Presedintilor

15-12-2008 00:00

Stolojan

Renuntarea la functia de premier de catre Theodor Stolojan a avut drept una dintre cauze, potrivit unor surse din PDL, faptul ca, prin protocolul semnat de cele doua partide, acestuia i s-au luat toate parghiile in desemnarea si revocarea ministrilor.

Mai mult, infiintarea "Colegiului Presedintilor", forul cel mai important de decizie, potrivit protocolului semnat, din care fac parte Emil Boc si Mircea Geoana, a facut ca functia de premier, a lui Stolojan, "sa nu mai aiba nicio importanta in luarea deciziilor la nivelul coalitiei", au mai precizat sursele din partid.

Astfel, potrivit Art.18 din acest Regulament, primul-ministru poate propune numirea unui ministru, pe baza propunerii forurilor statutare competente ale partii careia ii revine ministerul in cauza, respectiv conducerea PDL sau PSD.

In plus, primul-ministru poate propune, motivat, revocarea unui ministru "numai dupa consultarea prealabila a conducerii celeilalte parti si cu informarea, in aceleasi conditii, a BPCC", numirile in functie la nivel guvernamental facandu-se numai in baza propunerilor forurilor competente statutare ale celor doua parti, avandu-se in vedere metoda de repartizare convenita.

Colegiul Presedintilor, format din Emil Boc si Mircea Geoana, da cele mai multe competentele celor doi lideri de partid, respectiv de a "decide in cazul chestiunilor politice majore care privesc Coalitia, dar si in situatiile in care Biroul Politic Coordonator Central nu ajunge la consens".

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26