Sindicatul polițiștilor Europol: ”Ministrul Bode minte cu neruşinare”

Ultima actualizare: 07-09-2020 14:54
Lucian Bode, accident
Facebook Europol

Sindicatul polițiștilor Europol îl acuză pe ministrul Transporturilor Lucian Bode că ”minte cu neruşinare” atunci când spune că nu ştia ca mașina cu care se deplasa avea in funcţiune semnalele acustice şi luminoase.

Ministrul Bode minte cu neruşinare atunci când spune că nu ştia ca Touaregul cu care se deplasa avea in funcţiune semnalele acustice şi luminoase sau când afirmă că nu el l-a pus pe şoferul SPP să circule cu viteză şi să încalce regulile de circulaţie care au dus la accidentul cu victimă de pe raza jud. Argeş. Vă spunem noi că şoferul SPP cere acordul demnitarului pentru orice acţiune, inclusiv pentru traseul pe care urmează să se deplaseze. Spp-istul este o victimă şi va răspunde personal pentru aroganţa lui Bode şi pentru faptul că a acceptat să încalce legea la solicitarea lui”, afirmă reprezentanţii Sindicatului Europol, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ei consideră că în aceleaşi condiţii a murit şi Bogdan Gigină, ”care a gonit cu viteză pentru a elibera calea ministrului Oprea, nu pentru că i s-a cerut, ci pentru că se plictisea în vreo intersecţie”.

”În aceleași condiții a murit și Bogdan Gigină, care a gonit cu viteză pentru a elibera calea ministrului Oprea, nu pentru că i s-a cerut, ci pentru că se plictisea în vreo intersecție. Să fim serioși! Vedem același tipar. Tăcere, tentativă de mușamalizare și la câteva zile, la presiunea opiniei publice, o poveste cusută cu ață albă. Totul pentru a salva aparența unui Guvern "integru" care fumează în Palatul Victoriei, își trimite subordonații să se întâlnească noaptea cu interlopii pentru a negocia legea sau se folosesc de funcție pentru a fi deasupra proștilor care respectă regulile de circulație.

Totuși, dl Bode, după ce ne-ați spus că nu ați auzit sirenele Touareg-ului și nici nu ați văzut manevrele de depășire în mare viteză, nu ne spuneți și nouă ce fumați sau ce culoare au pastilele care vă aduc în starea aceasta de Nirvana?”, afirmă sindicaliştii de la Europol.

Ce spun liderii politici despre accidentul ministrului Bode

 

Premierul Ludovic Orban a susţinut luni, potrivit Agerpres, că un demnitar nu are dreptul să solicite echipajului de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) care îl însoţeşte niciun fel de ritm de deplasare, precizând că, în ceea ce îl priveşte, face acelaşi lucru.

Copreşedintele Alianţei USR- PLUS, Dacian Cioloş, a subliniat că angajaţii SPP sunt cei care evaluează riscurile cel mai bine. În opinia sa, ei sunt cei care iau deciziile, şi nu demnitarul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, trebuia să-şi depună demisia demisia de onoare după accidentul rutier din Argeş în care a fost implicată maşina în care se afla. Liderul social-democrat a spus că orice demnitar poate să-i atragă atenţia unui angajat al SPP cum să conducă şi să respecte legislaţia în vigoare.

Accidentul în care a fost implicat ministrul Bode

 

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat duminica trecută într-un accident rutier pe DN7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş. Din primele cercetări, autoturismul în care se afla ministrul a intrat pe contrasens şi a lovit un alt vehicul care circula regulamentar. În urma evenimentului rutier, au fost răniţi şoferul maşinii care circula regulamentar şi o pasageră, ambii de cetăţenie poloneză.

Conform unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi avea interzis, fiind linie continuă. La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Parchetul Militar a preluat acest dosar, deoarece şoferul care conducea maşina în care se afla ministrul Bode este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Ministrul Lucian Bode a afirmat, vineri, că regretă "incidentul", susţinând că în acel moment se odihnea, nefiind preocupat de modul în care conduce şoferul său, angajat al SPP.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO