Prima reacție a ministrului Bode după accidentul în care a fost implicat. Ce făcea în momentul impactului

Ultima actualizare: 04-09-2020 19:40

După 5 zile de la accidentul în care a fost implicat pe Dealul Negru ministrul Transporturilor a adus vineri primele lămuriri.

Lucian Bode susține că se odihnea pe bancheta din spate nu era atent la modul în care conducea șoferul SPP și nu avea motive să se grăbească.

Mașina demnitarului a fost filmată în timp ce gonea cu viteză printr-o localitate și făcea manevre periculoase. În final s-a izbit de un autoturism care circula regulamentar și s-a oprit în gardul unei case.

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor: "Regret profund această situaţie. Nu conduceam eu, eram pasager pe bancheta din spate”.

5 zile, ministrul Trasporturilor Lucian Bode a refuzat să vorbească despre accidentul produs pe când revenea de la casa din Zalău în capitală.

Lucian Bode Ministrul Transporturilor: ”Demnitarul nu are dreptul să îi spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească sau să nu folosească semnalele. În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranţă la destinaţie”.

În ciuda acestor precizări, din imaginile suprinse de un motocilist rezultă că maşina în care se afla ministrul executa menevre riscante. Gonea cu viteză prin localitate şi punea în pericol vieţile celorlati participanţi la trafic. În cele din urmă, s-a izbit de o altă maşină care circula regulamentar, în care se aflau doi cetățeni polonezi.

Lucian Bode Ministrul Transporturilor: ”Nu aveam niciun motiv să ne grăbim. Absolut toate deplasările pe care le-am făcut am stat pe bancheta din spate, unde am posibilitatea să citesc, să lucrez sau să mă odihnesc. Niciodată nu am fost preocupat de cum conduce angajatul SPP, în zecile de mii de km parcurşi pentru un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Eram, călătoream deja de 4 ore jumătate”.

În accident, şoferul ministrului, ofiţer spp şi un pasager din maşina de care s-au ciocnit au fost răniţi, fără să fie nevoie de spitalizare. Ancheta a fost mutată de la poliţie la parchetul militar şi acum se află la parchetul general.

Indiferent care va fi verdictul anchetatorilor acest accident ar trebui să fie o lecţie pentru toţi demnitarii care gonsesc în viteză în fiecare zi pe lângă noi. În plus, ar trebui să fie şi un imbold pentru ministrul Trasporturilor pentru a grăbi construirea autostrăzii dintre Piteşti şi Sibiu. Dacă există, nu mai aveam astfel de accidente. 

Dosarul, instrumentat de Parchetul Militar

 

Iniţial, dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, a fost declinat către Parchetul Miliar întrucât şoferul ministrului are grad militar.

SPP a transmis deja detalii despre incident, spunând că regretă ”disconfortul creat participanţilor la trafic”.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor.

Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO