Si senatorii sunt chemati sa vina din vacanta, in sesiune extraordinara. Un senator USR afirma ca unii colegi sunt inzapeziti

Senatul Romaniei - AGERPRES

Senatul a aprobat, in sedinta de plen de marti, desfasurarea sesiunii extraordinare a forului, in perioada 10 - 31 ianuarie, precum si programul de lucru.

Programul de lucru include: de miercuri, 11 ianuarie, pana sambata, 14 ianuarie, activitati in circumscriptiile electorale si in comisiile permanente.

Luni, 16 ianuarie, va avea loc sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului, iar de marti, 17 ianuarie, pana sambata, 21 ianuarie, senatorii vor lucra in circumscriptiile electorale si in comisiile permanente.

Potrivit Agerpres, un program similar, cu lucrari in comisii si in circumscriptii, este prevazut si pentru 23 ianuarie, 25 - 28 ianuarie si 30 - 31 ianuarie.

Marti, 24 ianuarie, este zi libera.

Citește și
Robert Turcescu, Liviu Dragnea
Scandal in Parlament. Dragnea a fost criticat de Turcescu pentru ca a lipsit de la sedinta plenului: "Sa va fie rusine"
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Convocarea sesiunii extraordinare a fost facuta in mod intempestiv, a declarat marti, in plen, senatorul USR Vlad Alexandrescu, care a punctat ca partidul pe care il reprezinta protesteaza fata de acest "mod de functionare".

"Vrem sa subliniem ca aceasta convocare a Parlamentului s-a facut in mod intempestiv, dat fiind ca in Constitutie se prevede ca convocarea Parlamentului in cazul in care Guvernul adopta ordonante de urgenta se face in cinci zile, asta inseamna ca ar fi fost timp sa se faca saptamana viitoare. Asta ar fi dat posibilitatea colegilor nostri din provincie sa fie cu totii de fata", a afirmat Alexandrescu.

El a precizat ca unii dintre senatorii USR sunt inzapeziti in diverse zone ale teritoriului Romaniei si nu pot ajunge la sedinta.

"Consideram ca cetatenii care i-au votat nu sunt reprezentati in aceasta discutie. Grupul USR vrea sa intre pe fond in discutiile legate de ordonantele de urgenta care au fost adoptate de Guvern, vrem sa ne exercitam expertiza in comisiile permanente si in plen, dar consideram ca aceasta convocare s-a facut intempestiv. Observam faptul ca de la PSD prezenta este pe sponci, observam faptul ca presedintele Senatului nu este de fata, cu toate ca ne-a convocat in aceasta sedinta intempestiva si protestam impotriva acestui mod de functionare", a adaugat Alexandrescu.

El a subliniat ca este foarte important sa fie respectate Constitutia si legile.

"Constitutia spune ca, in cazul adoptarii ordonantei de urgenta, Parlamentul se convoaca in cinci zile si s-a convocat la 45 de minute in momentul intre Biroul permanent si sedinta de plen", a spus Alexandrescu.

Senatorul PNL Mario Oprea a afirmat, la randul sau, ca sesiunea extraordinara este un pretext pentru a se evita lipsa unei legi de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, adaugand ca opozitia nu blocheaza activitatea Executivului intrucat cvorumul este realizat de aceasta.

"Aceasta sesiune extraordinara este solicitata pentru a se evita lipsa unei legi de abilitare a Guvernului de a emite ordonante. Dupa ce aceasta lege a fost contestata la Curtea Constitutionala ni s-a spus ca blocam activitatea Guvernului. Noi nu blocam activitatea Guvernului, doar ca acea lege continea texte de genul: masuri pentru propasirea societatii, fara sa contina lucruri concrete. Ca dovada ca noi nu blocam activitatea Guvernului este ca Opozitia este prezenta in sala. Cei care sustineti Guvernul Grindeanu nu aveti cvorum, cvorumul este asigurat de Opozitie", a transmis Mario Oprea.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Fostul ministru Cristian Ghinea, despre ancheta parlamentara:
Fostul ministru Cristian Ghinea, despre ancheta parlamentara: "PSD-ALDE au votat o mascarada. Nu particip la acest circ"

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, deputat USR, spune ca PSD si ALDE au votat "o mascarada numita ancheta parlamentara" si ca el nu are de gand sa participe "la acest circ".

Scandal in Parlament. Dragnea a fost criticat de Turcescu pentru ca a lipsit de la sedinta plenului:
Scandal in Parlament. Dragnea a fost criticat de Turcescu pentru ca a lipsit de la sedinta plenului: "Sa va fie rusine"

Scandal intre presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea si deputatul PMP Robert Turcescu. Enervat de faptul ca liderul PSD a convocat o sedinta la ora 17:00 cu doar 45 de minute mai devreme, Turcescu i-a cerut socoteala lui Dragnea, in fata presei.

Deputatii sunt chemati din vacanta sa vina la serviciu. Sesiune extraordinara la Camera Deputatilor pana la 31 ianuarie
Deputatii sunt chemati din vacanta sa vina la serviciu. Sesiune extraordinara la Camera Deputatilor pana la 31 ianuarie

Camera Deputatilor se afla in perioada 9 - 31 ianuarie in sesiune extraordinara, a anuntat Ioana Bran, secretar al acestui for.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.