Si senatorii sunt chemati sa vina din vacanta, in sesiune extraordinara. Un senator USR afirma ca unii colegi sunt inzapeziti
Senatul a aprobat, in sedinta de plen de marti, desfasurarea sesiunii extraordinare a forului, in perioada 10 - 31 ianuarie, precum si programul de lucru.
Programul de lucru include: de miercuri, 11 ianuarie, pana sambata, 14 ianuarie, activitati in circumscriptiile electorale si in comisiile permanente.
Luni, 16 ianuarie, va avea loc sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului, iar de marti, 17 ianuarie, pana sambata, 21 ianuarie, senatorii vor lucra in circumscriptiile electorale si in comisiile permanente.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit Agerpres, un program similar, cu lucrari in comisii si in circumscriptii, este prevazut si pentru 23 ianuarie, 25 - 28 ianuarie si 30 - 31 ianuarie.
Marti, 24 ianuarie, este zi libera.
Convocarea sesiunii extraordinare a fost facuta in mod intempestiv, a declarat marti, in plen, senatorul USR Vlad Alexandrescu, care a punctat ca partidul pe care il reprezinta protesteaza fata de acest "mod de functionare".
"Vrem sa subliniem ca aceasta convocare a Parlamentului s-a facut in mod intempestiv, dat fiind ca in Constitutie se prevede ca convocarea Parlamentului in cazul in care Guvernul adopta ordonante de urgenta se face in cinci zile, asta inseamna ca ar fi fost timp sa se faca saptamana viitoare. Asta ar fi dat posibilitatea colegilor nostri din provincie sa fie cu totii de fata", a afirmat Alexandrescu.
El a precizat ca unii dintre senatorii USR sunt inzapeziti in diverse zone ale teritoriului Romaniei si nu pot ajunge la sedinta.
"Consideram ca cetatenii care i-au votat nu sunt reprezentati in aceasta discutie. Grupul USR vrea sa intre pe fond in discutiile legate de ordonantele de urgenta care au fost adoptate de Guvern, vrem sa ne exercitam expertiza in comisiile permanente si in plen, dar consideram ca aceasta convocare s-a facut intempestiv. Observam faptul ca de la PSD prezenta este pe sponci, observam faptul ca presedintele Senatului nu este de fata, cu toate ca ne-a convocat in aceasta sedinta intempestiva si protestam impotriva acestui mod de functionare", a adaugat Alexandrescu.
El a subliniat ca este foarte important sa fie respectate Constitutia si legile.
"Constitutia spune ca, in cazul adoptarii ordonantei de urgenta, Parlamentul se convoaca in cinci zile si s-a convocat la 45 de minute in momentul intre Biroul permanent si sedinta de plen", a spus Alexandrescu.
Senatorul PNL Mario Oprea a afirmat, la randul sau, ca sesiunea extraordinara este un pretext pentru a se evita lipsa unei legi de abilitare a Guvernului de a emite ordonante, adaugand ca opozitia nu blocheaza activitatea Executivului intrucat cvorumul este realizat de aceasta.
"Aceasta sesiune extraordinara este solicitata pentru a se evita lipsa unei legi de abilitare a Guvernului de a emite ordonante. Dupa ce aceasta lege a fost contestata la Curtea Constitutionala ni s-a spus ca blocam activitatea Guvernului. Noi nu blocam activitatea Guvernului, doar ca acea lege continea texte de genul: masuri pentru propasirea societatii, fara sa contina lucruri concrete. Ca dovada ca noi nu blocam activitatea Guvernului este ca Opozitia este prezenta in sala. Cei care sustineti Guvernul Grindeanu nu aveti cvorum, cvorumul este asigurat de Opozitie", a transmis Mario Oprea.
Sursa: Agerpres
Etichete: USR, senat, Parlament, parlamentari, senatori,
Dată publicare:
10-01-2017 17:09