Șerban Nicolae, dezlănțuit după ridicarea imunității lui Tăriceanu: "N-are legătură cu Justiţia"

serban nicolae
Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PSD Şerban Nicolae a dezvăluit, miercuri, cum a decurs ședința Comisiei Juridice a Senatului în care s-a decis avizarea începerii urmării penale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Să o lămuresc cu Comisia (juridică - n.r.), că există speculaţii. Din punctul meu de vedere, acest tip de şicane, acest tip de acţiuni făcute pe protocoale, acest tip de acţiuni făcute după 10 ani, pentru că s-a sesizat nu ştiu ce infractor care, pătruns de spiritul pocăinţei, s-a gândit să facă diverse declaraţii, îmi pare că nu au legătură cu Justiţia. Eu nu pot ca senator, în numele Senatului, să cer urmărirea penală a unui om ştiind că asta e partea procedurii penale pe asemenea considerente. În felul ăsta, scapă adevărații infractori, cât timp te ocupi de adversarii politici. Sunt foarte multe lucruri care par cât se poate de flagrante: au dispărut pădurile, a dispărut industria, a dispărut flota. Marea problemă a fost cu două salariate de la DGASP Teleorman, marea problemă a fost contractul cu nu știu ce firmă, făcut prin transfer bancar, cu toate actele la vedere, prin guvern, după 10 ani. Mi-e greu să cred că timp de 10 ani s-au făcut plăți către Microsoft și nimeni nu a observat până când nu au găsit o cale să se ia și de Călin Popescu-Tăriceanu”, a declarat Șerban Nicolae.", a precizat Nicolae.

El a adăugat că nu a fost luată "niciun fel de decizie" în Comisia juridică în legătură cu dosarul lui Tăriceanu.

"Nu a fost niciun fel de decizie, a fost un vot împărţit - trei voturi 'pentru', două abţineri şi un vot 'împotrivă', nu s-a întrunit niciun fel de majoritate pentru o asemenea decizie, nu s-a făcut niciun raport. Senatul nu cere urmărirea penală a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Eu nu pot să garantez, că votul e secret, eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grupul al cărui lider încă sunt să-şi fi schimbat opinia şi să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme", a afirmat Nicolae.

 

Citește și
Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu, despre sentinţa primită de Dragnea: "Mi se pare nedreaptă"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Șerban Nicolae: "Nu cred că asta este Justiţie"

 

Senatorul social-democrat a menţionat că a văzut dosarul şi nu a fost convins că trebuie cerută începerea urmăririi penale în această cauză.

"Poate nu ne-au trimis toate datele. În primul rând, este o abundenţă de documente fără legătură cu speţa, bănuiesc că în bătaia de joc care caracterizează comportamentul DNA dintr-o anumită perioadă, pentru că sunt lucruri care nu au legătură cu referatul şi cu sesizarea care ne-a fost transmisă. Aşa cum a fost cazul şi la momentul 'Microsoft', când se cerea pentru Ecaterina Andronescu şi pentru încă un coleg, unde ni s-au transmis contracte în poloneză, netraduse. Bănuiesc că vorbitorii de poloneză de la DNA se descurcau pe aceste contracte, dar nouă ne-a fost imposibil fără traducere autorizată. Nu cred că asta este Justiţie şi ar trebui să înţeleagă toată lumea că adevăraţii infractori scapă atunci când organele penale sunt direcţionate politic", a susţinut senatorul.

Cât priveşte amânarea de peste şase luni a dezbaterii în Comisia juridică a acestui dosar, Nicolae a spus că acest lucru a fost cauzat de faptul că unii colegi au solicitat şi "chiar au studiat dosarul".

"Nu s-a amânat din cauza procedurii, ci din cauza faptului că am avut colegi care au solicitat şi care chiar au studiat dosarul. Decizia nu trebuie luată cu scuza că nu sunt de specialitate. Aşa cum eu votez legi pentru agricultură fără să fiu de specialitate, nu pot să mă ascund sub această scuză a lipsei de specializare într-un anumit domeniu pentru ca să votez pentru că mi s-a spus de către alţii. Amânarea a fost făcută strict la solicitarea celor care vor să vadă dosarul", a conchis Nicolae.

Comisia juridică din Senat a decis, miercuri, trimiterea unui raport către Biroul permanent cu propunerea pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. Propunerea va fi votată de plen.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Comisia juridică a Senatului a votat pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu
Comisia juridică a Senatului a votat pentru ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu

Comisia juridică a Senatului a aprobat miercuri ridicarea imunității președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită din perioada în care era prim-ministru.

Tăriceanu, despre sentinţa primită de Dragnea:
Tăriceanu, despre sentinţa primită de Dragnea: "Mi se pare nedreaptă"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a catalogat marţi ca "nedreaptă" sentinţa primită de liderul PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.